Luni 3 Octombrie

Emanuel Ungureanu pleacă din USR Cluj: Unii au spus să nu-l concurăm pe Boc, dar alții îi dădeau LIKE. De mine au zis că sunt om vechi


Emanuel Ungureanu a explicat că a fost îndepărtat din USR-PLUS pentru că a fost considerat ”om vechi” de cei din PLUS. De asemenea, a precizat că a fost vorbit de rău de conducerea USR Cluj.

Dezbinarea din interiorul PLUS a împiedicat dialogul. După campania locală a fost un grup care m-a vrut plecat din USR-PLUS. Am vrut să îi fac să înțeleagă că rezultatul meu a fost unul bun într-un mediu ostil.  Unii nu credeau că nu trebuie să îl concurăm pe Boc, iar cealaltă parte a dat like. Când am fost de sacrificat am fost foarte bun, dar cînd am cerut un loc de parlamentar, pe baza meritelor, mi-au spus că sunt om vechi. Dar dacă eram vechi și antipatic, de ce ați fost de acord să mă duc să candidez. De ce am fost bun la tras și nu să reprezint? E o dovadă de lipsă de caracter. Nici nu mi-au mulțumit pentru munca mea.

Printre manipulatori sunt Arpad, Sebesi și Ciprian Rus. Au vorbit despre mine fără să încerce să mă înțeleagă. De Elek Levente nu vă mai zic nimic, pentru că de trei ani de zile am spus că cea mai mare greșeală a lui este că a acceptat ca eu și Mihai Goțiu să fim parlamentari. 

Nu am altă alternativă decât USR și voi alege o filială în care oamenii mă iubesc”, a spus Emanuel Ungureanu.

Acesta a explicat că USR Cluj a vrut să aibă 3 candidați la 1 candidat pentru PLUS, dar jocul nu a fost acceptat. 

A fost un joc de cine e mai tare. Cei de la PLUS au fost mai mulți. USR Cluj a militar pentru scorul de 3-1 pentru noi, dar Sergiu Hossu (președintele PLUS Cluj) a cerut 2-2, pentru că erau filiala cu cei mai mulți membri. Știam că sunt așa când ne-am luat, iar corect era să acceptăm paritatea, dar Sălăjean și Molnar s-au temut de o competiție internă și au negociat cu PLUS ca Radu Molnar să fie pe locul 2, dar cei de la PLUS nu au ascultat înțelegerea și l-au pus pe Radu Molnar pe locul 3, iar despre mine au zis că sunt un om vechi, care trebuie îndepărtat. Așa s-a scris istoria în două partide tinere și dezbinate care vorbesc despre meritograție, dar e altfel de fapt”, a mai adăugat Emanuel Ungureanu.

Acesta a precizat că în patru ani de zile nu i-a fost evaluată corect munca și că e normal să plece la altă filială, dar că munca trebuie continuată. ”Nu pot să girez niște persoane pe care nu le cunosc deloc. Sper ca cei trei care sunt pe locurile eligibile să mă sune, să îmi ceară sfatul ca eu să îi pot susține din convingere. Eu funcționez pe bază de conștiință. Din punctul meu de vedere cred că USR-PLUS are o listă mai bună decât cea a PNL, dar cu mine pe listă era bună”, a mai spus Ungureanu.

Acesta susține că s-a retras de pe lista de candidați. 

Comentarii Facebook