Elena Udrea: ”Traian Băsescu nu va fi premier în mandatul meu”



Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat luni seara, în cadrul unei conferințe de la Suceava, că dacă va ajunge în funcția de președinte al României nu-l va nominaliza ca premier pe Traian Băsescu.

"Nu va fi Traian Băsescu prim-ministru în mandatul meu de preşedinte, în primul rând pentru că Traian Băsescu a spus clar că nu va rămâne în zona administraţiei, deci nu-şi doreşte să fie prim-ministru. În al doilea rând, pentru că eu cred că România intră într-o etapă nouă, în care trebuie să formăm un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentară. Eu sunt convinsă că în viitoarea majoritate parlamentară sunt oameni care pot ocupa funcţia. În opinia mea şi în opinia multora, Traian Băsescu ar putea să fie un prim-ministru foarte bun pentru că are o experienţă de zece ani în administraţie, dar cred că viitoarea majoritate va putea să dea un prim-ministru bun", a declarat Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că viitoarea majoritate parlamentară va fi formată din toţi oamenii de bună-credinţă din Parlament.

"Cei care vor vrea să vină lângă un preşedinte puternic, cu un proiect de ţară care să însemne o Românie frumoasă, în care oamenii să zâmbească pe stradă, aşa cum zâmbesc cetăţenii europeni din celelalte ţări unde viaţa este mai uşoară decât la noi, cu oameni cărora să nu le mai fie teamă de ziua de mâine, de spitalele, de şcolile din România, să nu le mai fie teamă cu nu mai au locuri de muncă sau că nu-şi pot finanţa afacerile. O Românie în care oamenii să se gândească cu optimism la viitor, să fie pozitivi şi plini de speranţă", a spus Udrea.

Udrea mai spune că Băsescu nu este interesat de funcția de premier și că va avea "foarte multe lucruri de făcut".

"Este un personaj extrem de relevant şi important în plan extern, cu siguranţă va putea să rămână în zona aceasta de consiliere, pe politică externă, pe politică militară", a mai spus candidatul PMP.

Aceasta nu a exclus nici varianta unui premier femeie.

"Direcţia este cea bună, drumul trebuie schimbat. Şi cea mai mare schimbare pe care România o poate avea este să aibă preşedinte o femeie. Nu aveţi dumneavoastră în Moldova sloganul «Încearcă şi cu o femeie»?", a conchis Elena Udrea.

Comentarii Facebook