Drumul de la Suatu este reabilitat cu 3 milioane de lei. Cât durează lucrările - FOTO

 

Drumarii promit că drumul de la Suatu va fi reabilitat, lucrările pornind în 12 martie. 

 

Miercuri, 6 mai, pe drumul judeţean DJ 161H, în localitatea Suatu, ”s-a recepţionat stratul de piatră de amestec optimal şi s-au efectuat măsurători în vederea obţinerii avizului favorabil pentru aşternerea primului strat de asfalt. Investiţia pe sectorul are valoarea de 3.453.035,72 lei fără TVA. Proiectantul lucrării este SC ”Via Procons” SRL Alba Iulia, iar executantul SC Drumuri şi Poduri Judeţene (DPJ) Cluj.

 

Lucrările pe DJ 161H au demarat în 12 martie 2015 şi au termen de finalizare 22 de luni şi 15 zile. Termenul de garanţie al lucrării este de 5 ani”, precizează conducerea RAADPP Cluj.

 

Până în prezent, s-au executat lucrări de reabilitare a podului de la intrarea în localitatea Suatu, peste Valea Ghirişului, s-a realizat un podeţ din prefabricate tip P2, s-au executat patru podeţe tubulare, s-a refăcut sistemul rutier degradat şi s-a aşternut un strat nou de piatră. 

 

Determinările de laborator au fost realizate de reprezentanţii firmei constructoare, SC DPJ Cluj, în prezenţa dirigintelui de şantier, Constantin Spătar din cadrul RAADPP Cluj, şi a reprezentantului Primăriei comunei Suatu. Miercuri, 6 mai, au avut loc determinări ale gradului de compactare, a grosimii stratului de piatră spartă şi măsurători deflectometrice. 

 

În funcţie de starea vremii, se va turna primul strat de asfalt cu grosimea de 8 centimetri, iar ulterior, al doilea strat de 4 centimetri, cu începere de la kilometrul 4, din centrul localităţii Suatu spre ieşirea din comună, la kilometrul 0.

Comentarii Facebook