Drumul Cluj-Florești va ajunge la 6 benzi! Se semnează primul tronson al Centurii Metropolitane Cluj


Primul tronson al Centurii Metropolitane Cluj se va face, după ce consilierii locali au aprobat finanțarea în valoare de 22,4 milioane de euro.

Marți, 8 august, s-a semnat proiectul Centurii metropolitane a Clujului, a spus primarul Emil Boc, la începutul ședinței de îndată a Consiliului Local Cluj-Napoca.

De fapt se face numai primul tronson al centurii, care va asigura legătura de la Podul N până la Spitalul Regional de Urgență.

Valoarea investiției este de 22,4 milioane de euro, cu tot cu TVA, iar proiectul trebuie terminat în 20 de luni. Drumul național se va lărgi de la 3 benzi cât are acum la 6 benzi, iar pe fiecare sens va fi și o bandă dedicată transportului în comun.

La Metro va fi și un pasaj subteran, pentru ca drumul principal să fie liber, iar, mai jos spre Florești, la intrare spre Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi un pasaj suprateran. 

Acest prim tronson este numai o frântură din tot proiectul centurii, care va avea 100 de kilometri ( centura va avea 42 km lungime, drumurile de legătură vor avea 32 km, vor fi 26 km de bretele și noduri și plus 35 km de piste de bicicletă). De asemenea, vor fi 20 de poduri și cinci tuneluri. 

Proiectul va costa aproape 2 miliarde de euro.

Comentarii Facebook