„Drăguț centrul Clujului, dar îl vedem prea puțin pentru a vota doar pentru el”. Clujenii care locuiesc în Iris, nemulțumiți de dezvoltarea cartierului


Cartierul Iris situat în nordul Clujului, granița sa superioară marcând, de altfel, chiar marginea orașului, pare uitat de administrația locală. Clujenii care locuiesc în zona străzii Septimiu Severus se plâng că de ani de zile li s-a promis asfalt, iluminat public decent și bănci, însă totul ar fi rămas doar pe hârtie.

„Revin pentru aleea Septimiu Severus, pentru care atât eu cât și vecinii din complex am ridicat nenumărate tichete în ultimii imediat 4 ani. 

În urma ultimului ticket, ni s-a spus că au fost depuse actele pentru modernizarea aleii respective. 

Mă întreb acum câți ani durează până când o alee de câțiva metri poate beneficia de iluminat public, asfalt, trotuar și eventual o băncuță sau 2.

Imediat trebuie să dăm cu ștampila pe buletin și deși este drăguț centrul Clujului, îl vedem mult prea puțin, pentru a vota doar pentru el”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Amintim că, Primăria Cluj a emis în octombrie 2023 autorizația de construire pentru executarea lucrărilor amenajare a unor legături pietonale între Piața Karl Liebknecht, Parcul Iris și străzile adiacente (străzile Maramureșului, Oașului, Nădășel). Licitația pentru modernizarea Pieței Karl Liebknecht și a străzilor adiacente din Cluj-Napoca a fost adjudecată în urmă cu un an în favoarea asocierii Nord Conforest - NV Construct. Investiția se ridică la 14,9 milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din bugetul local. Lucrările de modernizare vor avea loc în Piața Karl Liebknecht, care ar trebui să devină un „centru de cartier” în Iris, cu spații verzi, piste de biciclete și alei pentru pietoni. 

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook