Dosar penal pentru foștii consilieri ai lui Emil Boc angajați la ROMATSA. Darius Pintilie încasa 10.000 de lei

 

Parchetul General a deschis joi un dosar penal, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, în privința agajărilor de la ROMATSA, din perioada anilor 2011-1013.

 

În 29 martie, Corpul de control al premierului a constatat angajarea în Regia Autonomă ''Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian' - ROMATSA, cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

 

În urma verificărilor efectuate la ROMATSA, a rezultat că la data de 16 februarie 2011, doi consilieri personali ai fostului prim-ministru Emil Boc, respectiv Darius Cristian Pintilie şi Marius Buzea, au formulat cereri de angajare.

 

Cu adresa nr. 3080/13.02.2014, reprezentanţii ROMATSA au comunicat Corpului de control al prim-ministrului faptul că ”scrisorile de intenţie ale celor două persoane amintite, depuse în vederea angajării în cadrul regiei, au fost aprobate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii”, prin semnătura secretarului general al MT, Gheorghe Dobre.

 

O altă problemă vizează examinarea celor doi candidaţi pentru funcţii în cadrul ROMATSA. În procesul verbal privind examinarea lor se spune că Darius Pintilie şi Marius Buzea s-ar fi prezentat la sediul ROMATSA, la ora 10,00, şi ambii ar fi obţinut nota 9,75 în urma evaluării.

 

În nota Corpului de control se precizează, însă, faptul că datele înscrise în procesul verbal nu sunt în concordanţă cu registrul de evidenţă a accesului persoanelor, potrivit căruia în data în care ar fi fost evaluaţi, 28 februarie 2011, cei doi consilieri ai fostului premier Emil Boc nu ar fi intrat în clădire.

 

Mai mult, comparând cele două lucrări, s-a constatat faptul că niciuna dintre acestea nu conţine menţiuni privind locul, data şi ora examinării, datele de identificare a autorilor, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină.

 

”Subiectele la proba scrisă au fost diferite, cu excepţia subiectului privind 'cota de impozit pe clădiri datorat de persoanele juridice', care a fost tratat în mod identic de către Darius Cristian Pintilie şi Marius Buzea, respectiv prin utilizarea aceloraşi informaţii şi idei, fiind identificate inclusiv aceleaşi greşeli de punctuaţie”, se arată în nota de informare transmisă de Executiv.

 

Cei doi au fost încadrați cu salariul de bază brut lunar de 9.910 lei, la care se adăuga un spor pentru vechimea în muncă de 10%.

Comentarii Facebook