Doi consilieri ai lui Emil Boc, angajați ilegal la ROMATSA. Unul dintre ei era șoferul PDL


Doi dintre consilierii lui Emil Boc, din perioada în care acest a deținut funcția de premier, au fost angajați la ROMATSA, în 2011, dintre dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deși competenţa de angajare revenea directorului regiei, transmite Guvernul.

Cei doi consilieri, Darius Pintilie şi Marius Buzea, au fost angajaţi ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian.

Conform Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, absolvind Facultatea de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi ca şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare, informează Mediafax.

Aceste informații au fost prezentate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului efectuat la Romatsa, pentru care Executivul a decis să sesizeze Parchetul, arătând că s-a constatat angajarea la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

Guvernul precizează că în actele Romatsa se arată că cei doi ar fi fost angajaţi în urma unui examen scris, însă, din evidenţe rezultă că Pintilie și Buzea nici măcar nu au intrat în sediul regiei în ziua examenului, ei intrând pentru prima dată în clădirea Romatsa abia după un an şi două luni mai târziu de la data la care ar fi avut loc examinarea.

Lucrările celor doi nu conţin date despre locul, data, ora examinării sau autorul, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină. Mai mult, unul dintre subiecte a fost scris identic de cei doi, cu aceleaşi informaţii şi idei, inclusiv cu aceleaşi greşeli de punctuaţie.

Darius Pintilie a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca şi Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei, ei fiind încadraţi direct pe funcţii de Expert I, alţi angajaţi cu experienţă de 3-15 ani având un salariu mai mic.

Datele de la Romatsa arată că în perioada martie 2011 - "31 decembrie 2013", Darius Pintilie a încasat un venit brut total de 542.211 lei, din care 195.627 lei în perioada martie 2011-30 aprilie 2012, când nu a fost la serviciu, şi de prime de vacanţă de 64.104 lei, iar Darius Buzea a încasat 526.024 lei brut, din care 220.523 lei pentru perioada când nu a fost la serviciu, plus prime de vacanţă de 62.172 lei.

Conform documentului, regia a efectuat, în perioada 2010-2013, cheltuieli cu salarii în sumă totală de 1,7 miliarde lei, cel mai mare venit brut anual ridicându-se la 698.934 lei, iar cel mai mic venit brut anual fiind de 20.809 lei, la salariul de bază adăugându-se prime de fidelitate, de vacanţă, de Paşti, de Crăciun, adaos lunar pentru "întărirea rezistenţei organismului".

Comentarii Facebook