Doar 5% dintre romani stiu exact de ce este nevoie de un Parlament bicameral!

Potrivit unui sondaj realizat CCSB la cererea Asociatiei ProDemocratia doar o treime dintre romani stiu exact care este rolul Parlamentului.

 

Concluzia acestui sondaj este in opinia presedintului Asociatiei ProDemocratia, Cristian Parvulescu, citat de Mediafax, ca "multi dintre romani nu au votat in cunostinta de cauza la adresa rolului Parlamentului in general si al sistemului parlamentar bicameral in particular".

 

Studiul arata ca doar 34% dintre cei intervievati au indentificat rolul Parlamentului- de a legifera. Tot atatia au spus , insa, ca Parlamentul are rolul de a veghea la bunul mers al tarii si sa imbunatateasca nivelul de trai al populatiei. 10% au dat raspunsuri negative la adresa Parlamentului, iar 22% au spus ca Parlamentul are rol de conducere, de reprezentativitate, de asistenta sociala sau rol economic.

 

Pentru cei mai multi dintre cei intervievati cea mai grea intrebare a parut sa fie "De ce trebuie sa existe un Parlament bicameral?" 77% nu au stiut sa raspunda si doar 5% au spus ca rolul este de control, de filtru si de verificare a activitatii Camerei inferioare.

 

Metoda de sondare folosită a fost aceea a interviurilor telefonice. Acestea s-au desfasurat in perioada 24-27 martie 2010.

 

Comentarii Facebook