Marti 21 Martie

DNA Cluj: Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, cercetat pentru luare de mită

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au început urmărirea penală faţă de Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, suspectat de trei infracțiuni.

 

Este vorba de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată și efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte. 

 

În cursul anilor 2011 - 2013, învinuitul Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, a pretins şi primit sume de bani cu titlu de foloase necuvenite de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a favoriza aceste societăţi comerciale în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor cât şi pe parcursul derulării acestora.

 

De asemenea, în perioada februarie - mai 2013, învinuitul Cherecheş Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali a două societăţi comerciale. Concret, în cursul lunii mai 2013, în scopul achiziţionării unei licenţe pentru un post de televiziune, învinuitul Cherecheş Cătălin a făcut demersuri pentru modificarea acţionariatului celor două firme astfel încât apropiaţii săi să devină acţionari şi/sau administratori ai acestor societăţi comerciale”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

Procurorii cercetează şi alte persoane în acest dosar. 

 

Cătălin Cherecheş a fost audiat de procurori, dar nu a fost încă reținut.

Comentarii Facebook