DNA a început urmărirea penală ”în rem” în cazul plângerii de abuz în serviciu depusă de Klaus Iohannis



Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală ”în rem” în cazul plângerii formulate de Klaus Iohannis, în care îl acuza pe Liviu Dragnea de abuz în serviciu, în cazul ordonanței de urgență privind migrația primarilor în alte partide.

Surse judiciare au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a fost începută urmărirea penală "in rem", doar cu privire la faptă, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Aceleași surse au precizat că procurorii vor decide dacp se va extinde urmărire și cu privire la persoane.

Iohannis a depus, marți, 9 septembrie, o plângere la DNA pe numele lui liviu Dragnea, în care este vizată Ordonanța de urgență prin care primarilor le este permisă mutarea în alt partid fără a-și pierde funcția.

Plângerea penală a fost semnată de Klaus Iohannis, "împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal".

El a precizat că plângerea penală este "ultima soluţie pentru a găsi explicaţii" în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.

"(Plângerea penală - n.r.) a fost ultima soluţie pentru a găsi explicaţii acolo. Guvernul a refuzat sistematic să ne explice de ce a întârziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare şi a venit cu un text modificat în final în ordonanţa de urgenţă. Guvernul a refuzat să ne dea răspunsuri. Avocatul Poporului a fost sesizat. Nu a venit cu niciun răspuns. Ne amână de la o săptămână la alta, cum ne-a obişnuit deja şi cu Legea Educaţiei, şi cu Ordonanţa 45. Şi atunci am apelat la instituţia statului care este îndrituită să facă lumină în această speţă, care este în acest caz DNA", a spus Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook