Dîncu, după ce Zelenski a susținut că România și Polonia sunt următoarele ținte ale Rusiei: „Speculaţii. Nici nu luăm în calcul acest scenariu”


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că afirmațiile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit cărora România și Polonia vor fi următoarele ținte ale Rusiei, sunt doar speculații, precizând, de asemenea, că autoritățile române nu vor lua în calcul un astfel de scenariu deoarece, din punctul său de vedere, nu există dovezi care să susțină afirmațiile președintelui Ucrainei.

Întrebat miercuri, 13 aprilie, în cadrul unei emisiuni la  Antena3, cum comentează afirmațiile președintelui Zelenski, Dîncu a răspuns cât se pote de răspicat că: „Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei”.

În plus, acesta a adăugat: „Dacă lucrurile acestea, aceste crime vor fi dovedite, atunci este chiar apărătorul unei civilizaţii, a valorilor unei civilizaţii. Înţelegem acest lucru, nu considerăm că sunt date pentru toate aceste elemente. La nivelului posibililor, cum spunem în logică, a logicii posibilului, orice este posibil”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, îndemna, miercuri, Europa să acționeze cât mai rapid împotriva Rusiei și avertiza, printr-un discurs susținut în Parlamentul Estoniei, că „Putem fie să oprim Rusia, fie să pierdem toată Europa de Est”.


Comentarii Facebook