Din cauza incompetenților din Primăria Cluj, în Parcul Central va mai apărea un hotel, pe locul unui fost ștrand popular - FOTO


Terenul pe care era ștrandul Municipal din Cluj-Napoca, de vis-a-vis de stadionul Cluj Arena, poate fi construit, au decis judecătorii. 

Potrivit sentinței Curții de Apel Timiș, Primăria Cluj-Napoca trebuie să permită ridicarea unei construcții pe cei 8000 de mp pe care a fost unul dintre ștrandurile preferate ale clujenilor. Acolo, Planul urbanistic general prevedea că trebuie să rămână zonă verde, dar acum lucrurile s-au schimbat.

Culmea este că Tribunalul Timișoara a dat câștig de cauză municipalității, dar Curtea de Apel Timiș a întors sentința, deoarece ”creierele” din Primăria Cluj-Napoca nu au inclus terenul în registrul spațiilor verzi, unul dintre motivele pentru care s-a pierdut procesul. Această informație vorbește fie de incompetență sau de rea credință, în rândul funcționarilor din subordinea primarului Emil Boc.

Terenul este deținut de Unita Turism Holding, firmă care este proprietarul hotelului Belvedere din Cluj.

Astăzi, în ședința comisiei de urbanism a Primăriei, arhitectul șef Daniel Pop le-a cerut urbaniștilor care îl consiliază o părere despre unitatea teritorială de referință în care ar trebui încadrată parcela de circa 8.000 de metri pătrați, pentru a deveni construibilă. Urbaniștii prezenți la ședință au înclinat spre zcp et – adică zonă centrală protejată/activități economice cu caracter terțiar. La fel este UTR-ul de la Radisson Blu, fostul hotel Sport. Teoretic, arhitectul șef va putea acum să elibereze un certificat de urbanism și să indice beneficiarului că trebuie să se supună limitărilor zcp et din regulamentul local de urbanism.

Asta înseamnă că Unita va putea ridica acolo un hotel, asta pare varianta cea mai la îndemână. Sigur, deținătorii clădirii Radisson Blu pot cumpăra terenul, ca să nu aibă concurență la 50 de metri distanță. Probabil deja își fac calculele, scrie media9.ro.

Greu de crezut că se va putea bloca construcția prin cumpărarea terenului pentru că vorbim despre bani enorm de mulți. Acolo ar trebui să vorbim despre o valoare de minim 5000 de euro pe mp, adică minim 4 milioane de euro.

Comentarii Facebook