Dezbatere privind scumpirea biletelor RATUC! Directorul Neag: Nu scumpim biletele ca să ne majorăm salariile

 

Dezbaterea privind majorarea prețurilor la biletele RATUC Cluj a încins spiritele în Consiliul Local Cluj-Napoca. Opoziția USL se opune, spunând că populația nu trebuie împovărată și cu această majorare de prețuri.

 

Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a declarat că în Cuj-Napoca prețul biletelor este cel mai redus dintre orașele mari din țară. ”Peste tot prețul biletelor este de 2 lei, numai la noi este de 1,75 lei. În plus, la Cluj-Napoca lungimea unui traseu mediu este de 13,6 kilometri pentru o linie, în timp ce în alte orașe lungimea medie este de 6,72 kilometri. Daca la ei se învârte roata de 50 de ori pentru 2 lei, la mine se învârte roata de 100 de ori tot pentru 2 lei”, a declarat Liviu Neag.

 

Directorul RATUC a mai spus că, în ultimii ani, au fost extinse o serie de linii în oraș. Liviu Neag a ținut să le răspundă și celor care acuzau Regia că scumpește prețurile pentru a majora salariile. ”Vă informez că nu s-au majorat salariile la RATUC în ultimii 3 ani. De asemenea, nu am angajat pe nimeni în plus, ci suntem chiar pe minus cu salariații. Avem 1.400 de angajați în 2004, iar  si acum avem 1.200”, a declarat Liviu Neag.

 

Consilierul PSD Cluj, Ovidiu Chifor, a declarat că el consideră că ”nu trebuie să fie majorat prețul biletelor. Nu putem să punem pe seama clujenilor toate majorările, tot ce se întâmplă în Cluj-Napoca. Noi considerăm că nu se impune majorarea și că ar trebui să găsim alte soluții de sprijinire a regiei”. 

 

Salarizarea constituie 50% din prețul unui bilet, costurile cu electricitatea, carburanții și gazul metan reprezintă 25%, iar încă 25% reprezintă constribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite.

 

Prețul unui bilet pe o călătorie ar urma să fie majorat de la 1,75 lei la 2 lei. 

Comentarii Facebook