Deștepții Clujului au tăiat frumoșii arbori care seamănă cu cei de pe dealurile din Toscana - FOTO


Arbori precum cei de pe dealurile din Toscana, plăcuți ochiului, dar și extrem de utili pentru mediu, au fost tăiați de muncitorii de la Consiliul Județean Cluj. 

De pe DN1 între Mărtinești și Tureni se vedeau arbori mari pe coama dealului vecin, arbori care străjuiau DC 85 între Micești și Tureni. 

De pe A3, de multe ori imaginea copacilor de pe coama dealului rivaliza cu orice imagine de deal din Toscana, tocmai pentru că aveai terenuri arate și cultivate care urcau pe deal până se întâlneau cu arborii care străjuiau șoseaua. Idilic.

Până toamna trecută aparent, când peste 85% din copaci au fost tăiați. Vorbim de arbori vechi, bătrâni, verzi, vii, de zeci/sute de ani în zonă (nu puteam cuprinde cu mâinile multe trunchiuri din zonă).

Poliția Tureni spune că arborii au fost dați oamenilor din sat să-i pună pe foc. Primăria Tureni spune că a fost o acțiunea a Consiliul Județean Cluj, unde am făcut sesizare și m-am și înscris la audiență la Alin Tișe”, a relatat Andi Daiszler, organizatorul mai multor evenimente publice din Cluj-Napoca, între care și piața de flori. 

La nici 100 de kilometri distanță, Consiliul Județean Bihor are acțiuni anuale de plantare perdele verzi și arbori pe marginea drumurilor județene și comunale. 

E doar păcat să constați așa ceva!”, a încheiat Daiszler.

Comentarii Facebook