Deși testele sunt raționalizate, senatorul Marius Nicoară s-a testat împotriva coronavirusului deși nu are nimic


Senatorul Marius Nicoară a dezvăluit că s-a testat pentru a vedea dacă are coronavirus, într-o perioadă în care capacitatea de testare nu este suficientă nici pentru cazurile în care sunt bănuieli serioase. Spre exemplu, la Cluj se pot face numai 70 de testări pe zi și rămân cazuri netestate. 

În 13 martie, senatorul anunța că, după ce s-a aflat că un senator PNL a fost depistat pozitivi, următoarele: ”Chiar dacă nu am avut contact direct cu senatorul Vergil Chițac, am decis sa ma autorizez la domiciliu și voi cere ca sa mi se faca testarea cat mai repede, pentru a elimina orice risc. Fac un apel către toți colegii mei dar și către cetățeni, sa respecte regulile! Răspunderea este a fiecăruia dintre noi! Alegerea fiecăruia dintre noi contează pentru noi toți!”.

În 14 martie, rezolvase deja să fie testat și a reieșit că nu are nimic, dar cu toate acestea stă acasă și nu merge la muncă în Parlament: ”În aceasta seara am primit rezultatul testului pentru coronavirus, test care a ieșit NEGATIV. Cu toate acestea, voi sta în continuare în izolare la domiciliu pe perioada de incubatie a virusului, conform procedurilor legale. Țin sa precizez ca am realizat testarea chiar dacă nu am fost la ședința Biroului Permanent Național, însă am intrat incaperea grupului parlamentar PNL și am dat mana cu toți colegii mei și cu membrii staff-ului, care, cei mai mulți dintre ei au fost cu cateva ore în contact direct cu Vergil Chițac. Din acest motiv, am considerat ca acest act este unul responsabil și as fi dat dovada de incontinenta dacă nu realizam aceasta procedura, știind ca trebuia sa ma vad cu sute de oameni în zecile de întâlniri pe care urma sa le am. Va invit în continuare pe toți, sa fiți responsabili și sa respecte impreuna regulile impuse de autoritati. Doar prin disciplina vom depăși aceasta situație fără precedent!”.

Marius Nicoară a fost ales senator pe listele PNL, în 2016, a trecut la ALDE după ce a fost condamnat pentru că a condus beat, iar anul acesta a revenit în PNL, pe fondul problemelor din ALDE.

Comentarii Facebook