Derapaj ca pe vremea lui Funar în Primăria lui Boc? Consilier USR, exclus de la ultima ședință a Consiliului Local, din motive penibile


A fost o săptămână de lucru foarte „productivă” pentru administrația locală clujeană. În loc să se preocupe de problemele cetățenilor, liderii non-formali PNL au început o serie de atacuri la adresa consilierilor USR. Reamintim că într-o ședință a Consiliului Județean, Alin Tișe i-a numit pe consilierii USR „autiști administrativ”. Două zile mai târziu un alt incident a avut loc deja în Primăria Cluj-Napoca. Un consilier USR nu a fost lăsat în sala de ședință, sub pretextul că acolo sunt acceptați doar cei care „nu au calculator sau nu au abilități digitale. 

Cazul este semnalat de Radu Molnar, deputat de Cluj, ales pe lista Alianței USR PLUS. 

Nu are ce căuta acolo!” Asta este replica prin care Emil Boc a încercat să excludă un consilier USR de la ultima ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca. Reprezentanții Primăriei spun că au fost acceptați în sală doar cei care "nu au calculator sau nu au abilități digitale", fapt care mă face să cred că nu înțeleg cu adevărat conceptul de “online”, pentru că Sebesi Árpád avea laptop la el și ar fi votat tot pe platforma WebEx. 

Însă, nu i s-a permis accesul nici în sala de ședință nici într-o altă sală din Primărie și a fost nevoit să stea pe holuri să discute în public problemele consiliului. Asta este încă o dovadă a capacității de înțelegere a digitalizării în Primăria Cluj-Napoca. Iar faptul că la aceeași ședință a fost permisă prezența consilierilor PNL, denotă și nivelul de aroganță tipică administrației Boc”, a scris Radu Molnar, pe pagina de Facebook. 

Indiferent de divergențele care apar între fracțiunile politice, aleșii locali par să uite că consilierii locali sunt aleși prin vot direct, pe liste. Așadar, aceștia reprezintă interesele unui anumit număr de locuitori din Cluj. 

Citește și: Schimb de replici acide într-o ședință a Consiliului Județean. Tișe către consilierii USR: „Vorbiți prostii întruna, autiști administrativ” 

Cum trata opoziția fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar

Mai jos prezentăm fragmentul unui articol din anul 2002, care descrie cum trata consilierii care nu-i conveneau, fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. Între 1992-1997, Funar a fost președinte al PUNR, iar din 1992-2004 primar al municipiului Cluj-Napoca, cunoscut pentru derapajele sale incredibile.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a legat ieri cu sfoară scaunele celor cinci consilieri locali declarați incompatibili de instanța de contencios administrativ a Tribunalului Cluj și le-a lăsat pe mese mesaje de adio în loc de mape de ședință.  Mesajele destinate consilierilor Teodor Groza, Molnos Lajos, Mircea Cretu, Remus Lapusan și Nicolae Ruja au fost tipărite pe hârtie neagră și aveau următorul text: „Domnule consilier. NU mai țineți cu dinții de scaun. Conform Legii administrației publice locale 215/ 2001 și sentinței nr.1489 a Tribunalului Cluj, nu mai sunteți consilier local. Adio". În urma cu aproximativ opt luni, primarul Gheorghe Funar i-a întâmpinat pe consilierii locali convocați la ședința cu ciolane de vita și scobitori tricolore în loc de mape cu proiecte. Consilierii l-au acționat în judecată pe primar, însă acțiunea lor nu a fost soluționată favorabil”, se arată într-un articol Mediafax din anul 2022. 

molnar 2.jpeg

Comentarii Facebook