Deputatul UDMR Cluj, Csoma Botond, îi reproșează lui Boc că l-a primit pe George Simion: E un scandalagiu extremist. A fost o greşeală


Deputatul UDMR Cluj, Csoma Botond, îi atrage atenția lui Emil Boc că ”acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj și cu care a identificat teme comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minor”.

Aş dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă  minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violențele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează țara. Orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimității pentru acest scandalagiu extremist. A fost o greşeală, domnule primar!” a spus deputatul UDMR.

Ce a discutat Emil Boc cu George Simion la Primăria Cluj

Boc spune că are lucruri în care este de acord cu George Simion. 

Am avut o discuție decentă, onorabilă. Eu sunt un adept al dialogului, chiar și cu persoane cu care nu sunt de acord. Din start am căzut de acord asupra faptului că în unele lucruri nu putem fi de acord. Cum este procesul de vaccinare. Noi avem viziuni diferite, dar ne respectăm.

Avem și lucruri care sunt comune: susținerea valorilor naționale și a interesului național, a tot ceea ce înseamnă perspectiva națională într-o Europă formată dintr-un concert al națiunilor care nu presupune dispariția valorilor naționale. Am fost de aceeași parte a baricadei în susținerea proiectului de reabilitare termică a blocurilor, unde domnul președinte are un proiect în Parlament de a încuraja și de a accelera procesul de reabilitare termică a blocurilor, inclusiv cu sprijinul autorităților locale. 

Sunt teme unde colaborăm, dar ne exprimăm și punctele de vedere acolo unde nu suntem de acord. Am căzut de acord asupra faptului că orice formă de susținere a opțiunilor noastre să se facă în cadru democratic. 

Indiferent ce susținem, acestea trebuie să respecte statul de drept, drepturile oamenilor, principiul non-violenței și a abordării instituționale.

Lipsa discuțiilor naște monștri”, a spus primarul Emil Boc, despre întâlnirea cu președintele AUR, George Simion, care i-a cerut o întâlnire. 

Comentarii Facebook