Deputatul PNL Cluj, Adrian Oros, cere basarabenilor din România să voteze cu blocul ACUM


Deputatul PNL Cluj, Adrian Oros, îndeamnă comunitatea de basarabeni din Cluj și din România să voteze la alegerile parlamentare din 24 februarie. 

În Republica Moldova, în 24 februarie se vor organiza alegeri parlamentare. Anul trecut, deși Andrei Nastase a câștigat alegerile, acestea au fost invalidate în mod abuziv. PNL a fost alături de el prin primarii nostri de succes, Ilie Bolojan, Emil Boc și Gheorghe Falcă.

Noi credem ca alegerile din 24 februarie sunt un moment crucial de care depinde viitorul Basarabiei. Oamenii au de ales între blocul pro-rus și blocul ACUM, care este pro-european. Îndemnul meu este ca toți basarabenii din Cluj și România să participe la acest vot. Fie să se ducă acasă și să voteze cu blocul ACUM, fie să voteze pe listele din diaspora cu Maia Sandu. O altă alegere ar îngreuna procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Facem și un apel la organizațiile internaționale să monitorizeze alegerile. Sunt semnale importante că puterea încearcă să mușamalizeze alegerile. Dacă alegerile vor fi corecte, noi avem încredere că blocul ACUM va câștiga”, a spus deputatul PNL Cluj, Adrian Oros. 

Parlamentarul a vorbit și despre un proiect care ar consolida legăturile dintre România și Republica Moldova. ”Cerem ca Autostrada Unirii, de la Iași la Târgu Mureș, să fie prinsă în bugetul de stat și începută. Credem ca acest proiect se poate face cu bani europeni. Corina Crețu zicea că riscăm să pierdem 5,2 miliarde de euro, care sunt numai pe infrastructură. Cei de la PSD spun că și această autostradă ar putea fi construită numai prin parteneriat public privat. Noi credem ca este numai o promisiune.

În proiectul nostru, această autostradă trebuie prelungită până la Chișinau. Sunt bani europeni și se poate face. Ar fi vorba de o sută de kilometri de la Prut pâna la Chișinau, care se pot face din fondul de vecinătate al Uniunii Europene. Pe lânga podul de Flori, acesta ar fi un alt proiect conceret. Acest proiect este fezabil și există și finanțare”, a mai spus Oros.

Comentarii Facebook