Deputatul Petru Calian propune tichete de masa electronice! VEZI avantajele


Deputatul PDL, Petru Calian, propune modificarea legii care permite emiterea tichetelor de masa numai pe suport de hartie si eliberarea acestora sub forma electronica.

"Scopul acestei propuneri este acela de a posibilitatea bancilor sa emita tichete de masa sub forma electronica, direct pe carduri bancare concepute special pentru acest obiectiv. Aceasta initiativa nu are ca scop eliminarea tichetelor de masa pe suport de hartie, ci introducerea, alternativa, a posibilitatii de plata pe card bancar a beneficiilor sociale oferite angajatilor pentru acoperirea costurilor zilnice de masa. Posesorul acestui instrument va putea primi lunar de la angajator echivalentul in bani al tichetelor de masa cuvenite pentru perioada respectiva", a declarat Petru Calian.

Deputatul PDL sustine ca prin aceasta masura s-ar impiedica revanzarea "tichetelor de masa, intre comercianti. In acest context introducerea cardului bancar va fi un instrument eficient de lupta impotriva evaziunii fiscale".

Angajatii ar avea in continuare posibilitatea de a opta pentru primirea tichetelor de masa pe hartie, dar daca vor alege cardul ar avea o serie de avantaje, sustine Petru Calian.

"Pe scurt beneficiile generale includ: dezvoltarea cadrului competitiv, ceea ce va duce la reducerea costurilor serviciilor atat pentru angajatori, cat si pentru comercianti, reducerea costurilor administrative legate de tichetele de masa, permite un control mai bun al emiterii si utilizarii tichetelor de masa. Pentru angajati se pot enumera beneficii ca: posibilitatea de a opta pentru varianta adecvata nevoilor lor – suport hartie sau suport electronic, posibilitatea de a cheltui sume mai mici decat multiplul sumei unui tichet de masa, acces la o retea de acceptare mai larga, incluzand unitati care nu accepta tichetele de masa, posibilitatea recuperarii valorii beneficiului, in cazul pierderii cardului. Beneficii pentru angajatori: diminuarea costurilor aferente comisioanelor platite catre emitentii de tichete de masa de hartie, modalitate mai facila de transfer a sumelor aferente tichetelor de masa, reducand astfel volumul de munca generat de achizitionarea ?i distribuirea lor catre angajati", a precizat deputatul.

Parlamentarul a dat ca exemplu tari precum Italia, Spania, Belgia, unde astfel de carduri sunt folosite.

Comentarii Facebook