Deputatul PDL Adrian Gurzau: Viena a devenit o Mecca spitaliceasca pentru bolnavii nostri. Romanii nu mai au incredere in sistemul de sanatate

 

Deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzau, le-a solicitat tuturor ministrilor Sanatatii de pana acum sa "dea socoteala fata de falimentul increderii in sistemul de sanatate", iar lui Cseke Attila sa prezinte natiunii starea de sanatate a spitalelor din tara.

 

"Le cer tuturor ministrilor Sanatatii din Romania sa dea socoteala fata de falimentul increderii in sistemul de sanatate romanesc. Asistam stupefiati cum personalitati si oameni politici din tara noastra pleaca spre spitalele din strainatate. Viena a devenit o Mecca spitaliceasca pentru bolnavii nostri. Ma ingrijoreaza lipsa de incredere a romanilor in medicii de la noi, ma ingrijoreaza sentimentele oamenilor fata de Guvernul si partidul care le mai cer bani pentru ceva ce nu performeaza. Ma ingrijoreaza viitorul copiilor nostri si ii cer ministrului Cseke Attila sa prezinte natiunii starea de sanatate a spitalelor din tara, ca o responsabilitate minima inainte de a mai colecta bani de la populatie", sustine Gurzau intr-un comunicat de presa.

Parlamentarul se intreba cum este posibil ca in Austria, o tara cu 8 milioane de locuitori, sa fie un sistem de sanatate atat de puternic.
S-ar putea face o cursa speciala, un fel de naveta si un hotel al romanilor insotitori. Iar televiziunile au deja care de reportaj instalate la Viena. Dar cum s-a ajuns aici? Cati bani a inghitit in fiecare an sanatatea din Romania, cate taxe si cata spaga s-au dus din buzunarele romanilor? Hotia, mafia din sanatate, indolenta si incompetenta celor care au condus sanatatea de la noi au pus la pamant sistemul", a mai declarat Adrian Gurzau.

El i-a cerut ministrului Sanatatii, Cseke Attila, sa faca un audit in sistemul de sanatate, pentru a vedea unde s-au dus banii contribuabililor.

"Mi-a raspuns ca acum nu mai sunt bani nici pentru audit, un fel de a pune cruce problemei, dar si sperantei noastre ca nu platim degeaba bani la asigurarile de sanatate. Acum cetatenii sunt chemati la un nou efort, acela de a mai da cinci la suta din pensii, tot pentru sistemul de sanatate. Atrag atentia ministrului de resort ca pe fondul lipsei de incredere a populatiei in spitalul romanesc, suprataxarea aceasta va avea doar consecinte negative in reactia publicului fata de cei care o impun", a mai completat Gurzau.

Comentarii Facebook