Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, propune infiintarea Registrului Emil Boc, care sa contina promisiunile electorale mincinoase

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, a propus infiintarea Registrului Emil Boc, care sa contina toate promisiunile mincinoase. Parlamentarul sustine ca Boc a devenit "un adevarat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii romanesti".

 

"Registrul Promisiunilor Electorale nu a devenit realitate la momentul 2004, asa cum anunta atunci deputatul Emil Boc, dar si pentru ca Emil Boc a ridicat la rang de sport international "aruncarea cu promisiunea" sau "saritura cu promisiunea", propun ca, in perspectiva alegerilor viitoare, sa infiintam "Registrul Emil Boc". Acesta va fi un registru al promisiunilor mincinoase, imposibil de indeplinit, si un model al practicilor care nu trebuie urmate de politicienii care se respecta. Un registru in care "Bocul" va fi unitatea de masura", sustine Uioreanu intr-un comunicat de presa.

 

Parlamentarul clujean sustine ca pe 16 ianuarie 2011 se implinesc 7 ani de la uana dintre promisiunile electorale, care a ramas neonorata. "Concret, pe 16 ianuarie 2004, deputatul PD de Cluj Emil Boc anunta o premiera mondiala. Vocalul "etalon al politicii romanesti" sustinea ca va propune infiintarea, in fiecare judet, a unui Registru al Promisiunilor politicienilor care candideaza la o functie din administratia locala sau pentru Parlament. In acel Registru, pastrat la Consiliul Judetean, urmau sa fie inscrise si arhivate toate angajamentele electorale asumate de candidati in cursul campaniei electorale, pe baza unor declaratii scrise date de fiecare dintre acestia sub semnatura", mai spune Horea Uioreanu.

 

"In comunicatul remis presei pe 16 ianuarie 2004, Emil Boc isi lua angajamentul sa sustina legiferarea initiativei sale in cadrul dezbaterilor asupra legilor electorale pentru alegerile locale si generale din anul 2004. Din pacate, urmarind transcrierea sedintei in care s-au votat modificarile aduse Legii electorale, Emil Boc nu a suflat nicio vorba despre anuntatul Registru al Promisiunilor electorale. A fost primul semn ca Emil Boc va deveni un adevarat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii romanesti", sustine Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook