Deputatul Emanuel Ungureanu vrea ”plata serviciilor medicale pentru pacienţii care refuză vaccinul”: Refuzi, plătești la spital!


Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, crede că România ar trebui să impună ”plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, despre negocierile blocate privind introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă că ”intervenţia domnului Cîţu a stricat tot, aşa cum a stricat tot sau orice brumă de raţiune în deciziile în privinţa pandemiei. Domnul Cîţu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situaţie catastrofală cu numărul zilnic de morţi (...). Aici este un joc politic între PNL şi PSD, un joc de frumuseţe în faţa electoratului, cu consecinţe dramatice”.

Cei care se plâng de discriminare şi mă refer la cei nevaccinaţi sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie ţin să le aduc aminte că la fel de discriminaţi sau mai grav discriminaţi sunt pacienţii cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi, cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin (...). Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte! Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă şi care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plăteşti, dar strigi libertate”, a afirmat Ungureanu.

Comentarii Facebook