Emil Boc vrea guvern cu PSD, dar premierul să fie al PNL -ului. E gata să renunțe și la desemnarea lui Cîțu


Liderii PNL au convenit ca premierul să fie neapărat liberal. Emil Boc vrea premier din partea PNL, dar vrea guvern cu PSD.

La unison, toți liderii PNL care au luat cuvântul până acum în ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal au spus că sunt de acord cu premier prin rotație, însă cu condiția esențială ca PNL să fie primul partid care dă premierul. Emil Boc chiar a propus ca în această ședință să fie flexibilizat mandatul pe care să-l aibă echipa de negociere, să negocieze strict și exclusiv pe marginea premierului din partea Partidului Național Liberal și, de asemenea, ca această echipă să meargă la negocierile cu PSD exclusiv cu mandat de premier al PNL, să nu accepte sub nicio formă premier din partea PSD și să poată să negocieze și alte nume din rândul liberalilor, adică nu neapărat să fie Florin Cîțu, deoarece el este în acest moment ca propunere a PNL. Deocamdată, însă, nu au fost avansate și alte nume de premier”, transmite Antena 3.

Liderul PNL, Gheorghe Flutur, susține că programul de guvernare este circa 85% liberal, nu conține noi taxe, impozite și nu se renunță la cota unică. 

Florin Cîţu a spus că "împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. (...) Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. (...) Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier", a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

-----------------------

UPDATE

Propunerea lui Emil Boc nu a fost votată. Primarul Clujului ar fi spus la adresa lui Florin Cîțu, că ”alții” pun mai presus interesele lor de interesul PNL, scrie g4media.ro.

Comentarii Facebook