Denunțătorul lui Udrea va continua lucrările la groapa ecologică de gunoi de la Cluj

 

Asocierea Kranz Eurocenter SRL şi ISPE SA a câștigat licitația pentru terminarea lucrărilor de la Centrul ecologic de deșeuri de la Pata Rât.

 

Lucrările la Centrul ecologic de deșeuri sunt blocate din 21 octombrie 2014, după ce a fost reziliat contractul cu asocierea condusă de firma Confort. 

 

Licitația pentru continuarea lucărilor a fost câștigată de Asocierea Kranz Eurocenter SRL şi ISPE SA, care a oferit suma de 111 milioane de lei, circa 24 mlioane de euro. Pe locul doi s-a clasat Asocierea Iasicon SA Iaşi - TCI Contractor Cluj şi Socot SA, care a oferit 27 de milioane de euro.

 

Dacă nu vor exista contestații, în termen de 10 zile va fi semnat contractul și lucrările vor continua, urmând să dureze maxim 18 luni, anunță președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.  ”Vom avea permanent oameni pe șantier și vom monitoriza lucrările zi de zi, așa cum am făcut și la stadionul Cluj Arena. Dacă nu vor fi contestații în 10 zile vom demara lucrările”, a precizat Alin Tișe. 

 

Consiliul Județean Cluj analizează posibilitatea achiziționării unui incinerator, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, pentru a rezolva pe termen lung problema deșeurilor. ”Noi acum vom finaliza o primă celulă, dar aceasta se va umple foarte repede, iar apoi va trebui să construim o altă celulă. Noi am vrea ca în locul celei de-a doua celulă să cumpărăm acest incinerator, care ar fi o soluție pe termen lung”, a mai spus Alin Tișe.

 

Compania Kranz Eurocenter este deținută de omul de afaceri, Corin Boian, cel care a denunțat-o pe Elena Udrea în dosarul ”Gala Bute". Omul de afaceri i-ar fi dat mită 600.000 de euro Elenei Udrea.

Comentarii Facebook