Demisii la vârf în PDL. Cristian Preda şi Sever Voinescu au demisionat


Cristian Preda, prim-vicepreşedintele PDL şi Sever Voinescu, vicepreşedinte PDL, au demisionat din partid.

Preda şi Voinescu au demisionat din funcţiile deţinute în PDL, vineri, 14 decembrie, în timpul şedinţei Colegiului Director, potrivit unor informaţii neoficiale citate de Mediafax, la scurt timp de la începerea şedinţei.

Cristian Preda a declarat marţi, că va merge vineri, la şedinţa Colegiului Director al partidului, cu demisia pregătită, susţinând că trebuie fixată data Conveţiei Naţionale extraordinare,  care în opinia sa ar putea avea loc în 3 martie

"Voi merge la şedinţa de vineri cu demisia pregătită, în sensul în care discuţia principală este când se face Convenţia. Când se fixează Convenţia Naţională, eşti demisionar, se organizează un comitet de administrare a treburilor curente", a spus Preda, potrivit Mediafax.

Întrebat ce va face dacă nu se va stabili când se organizează o convenţie pentru alegerea noii conduceri a partidului, prim-vicepreşedintele a răspuns: "Atunci îmi dau demisia de-a dreptul".

Sever Voinescu nu a candidat la alegerile parlamentare, el susţinând în octombrie că decizia de a nu candida ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă, care exclud prezenţa sa în Legislativ.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea unei noi conduceri va avea loc în luna mai 2013, iar până atunci Vasile Blaga rămâne preşedinte al partidului.

Comentarii Facebook