Demisie în cazul ”colindului antisemit”. Tiberiu Groza, seful Ansamblului ”Dor Transilvan” și-a dat demisia

 

Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Tiberiu Groza, şi-a depus demisia din funcţie în urma colindului antisemit.

 

Demisia acestuia a venit la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Am avut o discuţie cu domnul Groza şi i-am solicitat să demisioneze din funcţie pentru ca incidentul iscat de colindul antisemit interpretat de ansamblul Dor Transilvan, pe care îl coordonează și care funcționează pe lângă RATUC, regie aparținând primăriei Cluj-Napoca, să nu impieteze asupra imaginii instituţiei pe care o conduce şi care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.  De altfel, domnul Groza  nu a participat la emisiunea respectivă în calitate de manager al CJCPCTC, ci în cea de coordonator al ansamblului RATUC, dar acuzele de antisemitism au afectat imaginea Centrului și cea a Consiliului Județean Cluj, instituții care nu au avut nici o implicare în organizarea și desfășurarea acestei emisiuni. Pe de altă parte, consider că, în acest moment, domnia sa nu mai poate conduce centrul. Domnul Groza a dat curs solicitării mele şi şi-a depus demisia, eu am aprobat-o şi a devenit efectivă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

 

Până la organizarea concursului pentru postul de manager al CJCPCTC, interimatul funcției va fi asigurat de domnul Mircea Câmpeanu, șeful biroului cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale.

 

Colind despre arderea evreilor la televiziunea de stat din România - Titluri din presa internațională

Comentarii Facebook