Deja e CIRC! Seplecan se laudă cu Spitalul Regional de Urgență. PSD Cluj susține că ”șoferul Mihai Seplecan” e rupt de realitate

 

Președinte Executiv ACL Cluj, Mihai Seplecan, numit de două ori președinte interimar al CJ Cluj și suspendat de fiecare dată se laudă că el a ”resuscitat” proiectul Spitalul Regional de Urgență Cluj.

 

Seplecan a reacționat după ce ministrul Sănătății a anunțat că Spitalul Regional de Urgență se va face din foduri europene. 

 

Având în vedere faptul că cei de la Partidul Social Democrat au prostul obicei să fure, să se împopoțoneze cu meritele altora și să taie panglici la proiecte care nu le aparțin, mă văd nevoit să apelez la memoria instituțională a hârtiilor. Căci scrisul rămâne, iar vorbele zboară. Iar cei de la PSD sunt obișnuiți să împroaște cu vorbe.

 

Pe parcursul scurtului mandat de vicepreședinte cu atribuții de interimar al Consiliului Județean Cluj am ținut neaparat să nu se piardă proiectele bune pentru dezvoltarea durabilă a județului. Motiv pentru care, pe lângă faptul că i-am împiedicat pe consilierii județeni ai PSD să falimenteze Aeroportul Internațional Cluj prin neaprobarea liniei de credit necesare bunei funcționări a acestuia, am inițiat corespondența instituțională cu Ministerul Sănătății, respectiv ministrul Nicolae Bănicioiu.

 

Astfel prin Adresa nr. 15.245/11.08.2014, am readus în atenția ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu solicitarea nr. 2.243/04.02.2013 privind Spitalul Regional de Urgență Cluj, readucându-i aminte faptul că pe banii contribuabililor s-a investit deja foarte mult în acest proiect și că nu este cazul să se renunțe la acest obiectiv de interes național și regional. I-am reamintit despre importanța obiectivului de investiții preconizat, calificarea acestuia ca și lucrare publică de interes național, necesară și oportună a fi realizată într-un centru universitar și medical de veche și confirmată tradiție, “cu rugămintea de a analiza și a ne informa asupra condițiilor și termenelor în care va aprecia că acest proiect investițional se va putea realiza, precum și care sunt limitele mandatului, respectiv garanțiile ce se vor acorda, din această persepectivă, județului Cluj și, implicit, Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății”.

 

O solicitare similară, de sprijinire a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj i-am adresat și prefectului Gheorghe Vușcan (Adresa nr. 15.404/13.082014) în data de 14.08.2014.

 

Cele două documente pot fi puse la dispoziția celor care doresc să le consulte.

 

După o săptămână, ministrul PSD al Sănătății a considerat oportun să-mi răspundă adresei prin intermediul presei, cum că la Cluj va fi construit un spital de urgență din foduri europene”, a declarat Mihai Seplecan.

 

PSD Cluj a reacționat foarte dur, spunând că discuțiile privind Spitalul Regional de Urgență sunt mult mai vechi și că Sepleca a stat în fruntea CJ Cluj, cumulat, numai câteva zile, fiind suspendat rapid după ce prefectul Gheorghe Vușcan a atacat hotărârile prin care acesta a fost numit în funcție. 

 

PSD Cluj amintește opiniei publice că în momentul în care reprezentanții PSD propuneau și susțineau construirea Spitalului Regional de Urgență la Cluj, dl. Mihai Seplecan era doar un asistat social pe bani publici, ca să nu spunem o căpușă a banilor publici.

 

Șoferul politic al dlui.  Marius Nicoară, dl. Mihai Seplecan trebuie înainte de orice considerații publice, rupte de realitate, să-și prezinte CV-ul pentru a demonstra că nu a fost un asistat social pe bani publici”, precizează reprezentanții PSD Cluj, care prezintă și o declarație video a premierului, din luna mai, pentru a-și susține cauza.



 

Foto: transilvaniareporter.ro

Comentarii Facebook