De cinci ani, Primăria Cluj-Napoca nu a reușit să negocieze cu USAMV un culoar de biciclete între Mănăștur și Centru


Primăriei Cluj-Napoca i s-a prezentat acum cinci ani, de către activistul civic / ex politician, Adrian Dohotaru, un proiect foarte util de realizare a unui culoar de biciclete prin campusul USAMV. 

De atunci nu s-a făcut nimic, dar traficul a crescut și blocajele sunt tot mai mari (FOTO).

Situația nu s-a schimbat față de acum 5 ani, poate chiar e mai rău în trafic. Primaria Cluj-Napoca nu a negociat nici cu USAMV, prin campusul Prodan, nici cu UBB, prin campusul Hașdeu, ca sa facă o pistă de biciclete și un coridor pietonal care leagă Mănăștur de centru și campusuri. 

Știu ca sunt planuri pentru Calea Mănăștur pentru piste și reconfigurare de trafic, dar chiar dacă pista e fezabilă și pe bulevard, sunt necesare si soluții ca să ieșim din trafic auto și să ne deplasăm înconjurați de spații verzi, nu de poluare.

După ce am insistat pe lângă USAMV să facă poartă spre strada Hasdeu, au făcut-o, dar nu au făcut cu rampă pentru biciclete, așa ca acum mai degrabă prefer să vin pe jos din cartier în centru, decât cu bicicleta, pentru ca nu sunt condiții prin campusuri”, a descris Dohotaru situația. 

Acesta spune că vina este și a universităților, pentru că aceste culoare de mobilitate le-ar folosi și studenților. 

E și vina universităților, ar trebui să se bată pe lângă Primărie pentru studenții lor să vină pe jos și cu bicicleta la universitate, mai ales că strada Hașdeu, ce leagă cele două campusuri, cu diferența de nivel e ideală pentru o semi pietonalizare și scoaterea mașinilor de pe carosabil, mai ales ca s-a făcut parking suprateran în Campus Hasdeu. 

Pe scurt, apelul meu către Primărie, UBB, USAMV, rezidenți și studenți: dați-vă mână cu mână si creați pista din Mănăștur spre centru și campusuri pentru studenți si rezidenți. Pe strada Hasdeu, instalați mobilier urban prin scoaterea mașinilor și parcarea lor în parking și curți”, a mai spus Dohotaru.

Comentarii Facebook