Miercuri 28 Septembrie

De ce s-a renunțat la BENZILE reversibile din Florești? Șulea: E mai bine cu semafoare inteligente

 

Proiectul benzilor reversibile din Florești a fost ”îngropat”, iar acum Primăria Florești pariază pe un alt sistem, cel al semafoarelor inteligente.

 

Nu am renunțat nici la ideea benzilor reversibile, dar și pentru implementarea acestuia avem nevoie de cele două girații, care sunt esențiale”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

S-a renunțat la acest proiect de teama că șoferii ar fi indisciplinați și nu ar respecta benzile reversibile. 

 

Până atunci, a fost organizată o licitație prin care vor fi cumpărate semafoare inteligente ca și în București. ”Este vorba de un sistem inteligent de semaforizare, similar cu cel instalat și funcțional în Zona Arcul de Triumf - București. Sistemul cunatifică numărul de mașini sosite în intersecție și schimbă accesul în funcție de trafic. Sunt convins că o dată cu implementarea acestui sistem se va rezolva situația traficului de pe Avram Iancu DN1. Numai că pentru acest lucru avem nevoie de două girații noi, unul în zona BMW/Volvo și unul la ieșirea vestică din comună, întrucât noul sistem va interzice virajul la stânga de pe DN1. Iar acest aspect, al girațiilor, este amânat la nesfârșit de administratorul drumului”, a mai spus primarul Șulea. 

 

Edilul șef din Florești susține că administratorul drumului este CNADNR prin DRDP. ”Sunt convins că după punerea în aplicare a acestui sistem, alături de realizarea Drumului de Ocolire SUD, investiție care îmi doresc ca anul viitor pe vremea aceasta să fie finalizată, problema traficului din Florești să fie rezolvată definitiv”, a mai completat Horia Șulea.

 

Citiți AICI cum ar fi trebuit să funcționeze aceste benzi reversibile.

Comentarii Facebook