Miercuri 28 Septembrie

Boc anunță o MEGA centură prin Sudul Clujului. Trece prin Mănăștur, Zorilor și Gheorgheni - FOTO

 

Primarul Emil Boc a prezentat astăzi noul Plan Urbanistic General al Clujului, care trasează liniile după care se va dezvolta orașul în următorii 10 ani. 

 

Proiectul major este centura de Sud a Clujului, care va porni din Mănăștur și va trece pe lângă cartierele Zorilor și Gheorgheni. 

 

Inelul Sud de circulație în municipiul Cluj-Napoca, care pornește de la Nodul N - Mănăștur, traversează Calea Turzii, trece prin Borhanci, ajunge la Selgros și se înțeapă în girația de la Vâlcele - Apahida. Deci este un nod important și un inel de circulație care va asigura o fluidizare a traficului în Cluj-Napoca, cu mențiunea că din acest inel vor exista ramificații cu ceea ce înseamnă orașul, cu Zorilor, cu Gheorgheni și Mănăștur, astfel încât să existe alternative pentru intrarea în Cluj, pentru cei care vor să ajungă spre Baia Mare, spre București, mergând pe Centura Vâlcele - Apahida și să nu mai treacă prin Cluj”, a spus Emil Boc.

 

Finanțarea este o chestiune distinctă. Vor fi surse naționale, europene, județene și locale. Nimeni nu va putea rămâne străin de un asemenea proiect care este vital pentru municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană. Nu pot spune câți bani vom avea pentru că nu avem acces la sursele de finanțare la care România și județul Cluj vor avea acces. Se vorbește despre o diminuare a acestor sume alocate pentru polii de creștere (finanțate din fonduri UE), dar vom vedea la momentul respectiv”, a explicat Emil Boc.

 

Primarul a spus că aceste investiții se vor realiza în următorii 10 ani. 

 

Comentarii Facebook