De ce nu o vrea Băsescu pe Rozalia Biro la Ministerul Culturii: Nu vreau să fie urmărită de poveștile cu copii bipezi



Președintele Traian Băsescu este nemulțumit de propunerea Rozaliei Biro în fruntea Ministerului Culturii.

Șeful statului și-a motivat nemulțumirea spunând că nu ar vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveştile cu copiii bipezi, care arată neînţelegerea deplină a limbii române.


"De la doamna Biro am aflat că nu are niciun biped în familie şi că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere a limbii române. Ministerul Culturii nu e un minister care are mulţi bani, dar lucrează cu intelectualitatea din România. Cultura românească este 90% o cultură de limbă română. Am apreciat foarte mult miniştri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor. Nu este vorba despre o observaţie făcută unui ministru care provine din minoritatea maghiară, dar nu aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi. Exprim rezerve faţă de această nominalizare", a declarat Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă de vineri, potrivit realitatea.net.

potrivit Mediafax, Rozalia Biro a fost sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist la un post de televiziune ce intenţionează să facă o emisiune în Oradea "despre copiii bipezi".

La acea data Rozalia Biro răspundea de problemele sociale ale municipalităţii, asa ca a acceptat sa participe la emisiune , dar a confundat bipezii cu cerşetorii. Mai mult, ea l-a asigurat însă pe realizator că "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi" şi că pe străzile din municipiu abia dacă pot fi găsiţi "câţiva", pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe aproape toţi ceilalţi.

Comentarii Facebook