Vineri 30 Septembrie

De astăzi se eliberează numere verzi de înmatriculare pentru mașinile electrice din România


De luni, 27 iunie, se vor elibera numere de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile cu zero emisii de CO2. 

Serviciile publice comunitare regim Permise de conducere și Înmatriculare a vehiculelor vor elibera, de luni, „numere verzi”, pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2. 

„În acest sens, cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deținute de DRPCIV, pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni.

Pe 28 aprilie, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, iniţierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă faţă traficului intens, precum şi protejarea mediului înconjurător”, arată sursa citată.

În cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

De asemenea, DRPCIV  evaluează și monitorizează activitățile desfășurate de către servicuule publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, la nivel național. 


Comentarii Facebook