Duminica 14 August

Ciucă, despre compensarea ridicolă a prețului la carburanți: Atât a putut statul să suporte


Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre decizia privind compensarea preţului la combustibili, criticată de mulţi români şi catalogată drept ridicolă. El le-a spus colegilor din partid că măsura a fost luată cu precauţie, pentru că Guvernul nu poate pune în pericol stabilitatea ţării.

În momentul în care am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliţie şi a fost agreată de toţi membrii coaliţiei. De asemenea, a fost discutată şi soluţia, ţinând cont că trebuie să fim cât se poate de realişti şi să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Personal, aş fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare dar în momentul acesta, vreau să ştie toţi cetăţenii ţării, că aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului”, a spus premierul. 

Premierul a precizat că „a discutat inclusiv cu cei din industrie, pentru că nu îşi doreşte să se ajungă şi în România la restricţionarea cantităţii de carburant care se poate cumpăra de la pompă”. 

Am căutat ca, prin această măsură, să existe asigurarea de carburant necesară desfăşurării activităţii economice. Prin această măsură, nu le anulăm pe cele care sunt deja în vigoare, ea este o măsură complementară. Şi de asemenea, doresc să spun, pentru că am avut această discuţie şi în cadrul BPN, toate elementele au fost analizate ţinând cont de realitate. România în momentul de faţă îşi poate asigura un sfert din producţia proprie de petrol. Chiar s-au vehiculat cifre, la o tonă de petrol naţional, trebuie să importăm 3 şi ceva petrol sau produse petroliere, pentru că motorina nu se produce în ţară. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere”, a spus Ciucă. 

Potrivit premierului, decizia s-a luat în urma unei analize temeinice, şi a atras atenţia asupra pericolului comunicării pe această temă, care poate duce la aşteptări din partea populaţiei, pe care Guvernul să nu le poată aplice. El a mai explicat că decizia privind compensarea cu 50 de bani a preţului litrului de carburant a ţinut cont de realitatea resurselor pe care Guvernul le are în acest moment, scrie Observator. 

Comentarii Facebook