Duminica 28 Aprilie

De asta Lucia Suciu este ”primărița de fier” a Clujului. A dat de pământ cu Poliția Cluj pentru că era blocat traficul. A scos angajații la dirijat!


”Primărița de fier” a Clujului, Lucia Suciu, a dat de pământ cu Poliția din Baciu și a sunat la 112 pentru că era blocat traficul în comună. Duminică, 29 octombrie, în jurul orei 15.00, oamenii din Chinteni stăteau în trafic pe o distanță de kilometri și nu se putea înainta.

Primărița Lucia Suciu, cunoscută pentru ”mâna de fier” cu care se implică atunci când sunt probleme, a trecut prin centrul comunei în jurul orei 15.00, iar, la revenire, problemele din trafic erau și mai mari.

După ce a sunat la 112, primărița a obținut ajutorul unui echipaj de la Biroul Poliției Rutiere Cluj.

La ora 15.00, m-am deplasat în centru să văd niște lucrări și am constatat că era coloană dincolo de cimitir. În momentul respectiv, am zis că cineva a mers cu viteză redusă și se va rezolva de la sine dopul de trafic. Când m-am întors, la ora 16.00, am constatat că avem coloana înspre lac.

Am sunat la secția rurală Baciu și i-am rugat să ia măsuri, pentru că erau copii în mașini, oameni care voiau sa meargă spre Cluj-Napoca și nu se putea înainta. 

Le-am spus că este o perioadă în care oamenii merg să aprindă o lumânare la morminte și că semaforul nu este corelat la intrare în Chinteni și la mijlocul comunei, ceea ce produce un haos.

Cei de la Secția Rurală Baciu au spus că nu pot veni pentru că au alt eveniment pe Topa. Atunci am sunat colegii din Primărie, pentru că nu puteam rezolva problema de una singură. Aceștia s-au echipat cu haine reflectorizante și au ieșit pe drumurile cu probleme pentru a ajuta șoferii. 

Spre exemplu, avem câteva străzi pe care dacă se iese nu avem vizibilitate nici din stânga, nici din dreapta și trebuia dirijare. Șoferii se trezesc pur și simplu cu alte mașini în față și se produc blocaje.  

După ce au ieșit colegii mei, am sunat la 112 și am cerut ajutor, dacă cei din Baciu mi-au spus că nu pot veni. Așa a fost trimis un echipaj extraordinar de la Biroul Poliției Rutiere. După 2 ore, toată lumea era fericită. Echipajul s-a retras și noi, colegii mei și cu mine, am rămas la străzile laterale pentru a ajuta cât a mai trebuit”, ne-a relatat Lucia Suciu.

Dincolo de rezolvarea de moment, problema din Chinteni este mare, iar Lucia Suciu arată cu degetul spre cei de la Compania de Apă Someș și Consiliul Județean, care au finalizat lucrarea de schimbare a conductei de apă, dar nu asfaltează.

Problema este că nu am competență pe aceste lucrări și că nu îi verifică nimeni. Toate măsurile adoptate sunt împotriva cetățenilor.. Avem peste 20 de plângeri înregistrate la Compania de Apă și Consiliul Județean, iar ei sunt tot la faza de povesti. Este afectată o bandă de 3 kilometri, pe care se circulă cu intermitențe, iar ei de 28 de zile fac probe la beton, iar între timp nimeni nu circulă cum trebuie. Pentru Chinteni este un calvar.

Au băgat apa acum 7 luni, iar de atunci suntem tot așa.

Nu s-au înțeles la refacerea drumului, pentru că există un alt proiect de asfaltare a drumului, ținut la mare secret, care vine din Deușu spre Cluj si aici există discuții aprige între constructori, pentru că cel care are numai strat de asfalt zice că cel cu apă (Compania de Apă) să aducă drumul la starea inițială și abia apoi firma va asfalta. 

Ne încurcă la maxim și pe noi, care avem lucrări proprii de asfaltare pe străzi. 

Compania de Apă este în subordinea Consiliului Județean și nu se pot înțelege. Nu știu ce să mai fac!”, a mai adăugat primărița din Chinteni. 

Comentarii Facebook