Daniel Buda, unul dintre mai activi europarlamentari români. Raport de activitate pe 2015

 

Daniel Buda este unul dintre cei mai activi europarlamentari români, fiind pe locul 3 dintre cei 32 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

 

Conform raportului de activitate pe 2015, Daniel Buda oculă locul 1 din cei 12 europarlamentari români ai Grupului PPE, locul 1 din cei 32 de europarlamentari români la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene, locul 5 din cei 750 de europarlamentari la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene, locul 3 din cei 32 de europarlamentari români și locul 33 din 750 de europarlamentari.

 

Daniel Buda a inițiat trei campanii cu impact puternic, pe teme importante pentru români. 

 

Asociază-te! Doar așa vei deveni mai puternic! Campanie de încurajare a fermierilor români de a se asocia în diferite forme asociative, cu scopul de a se atrage mai multe fonduri europene şi de a se obţine mai facil accesul pe pieţele de desfacere.

 

STOP Discriminării românilor din străinătate! Campanie prin care am solicitat luări de poziţie publică a liderilor naţionali şi europeni cu privire la încălcările drepturilor românilor din diaspora şi promovarea de către mine în spaţiul virtual a poveștilor de succes ale românilor care fac cinste ţării noastre peste hotare.

 

Fondurile Europene, Şansa Agriculturii Româneşti. Campanie de încurajare a fermierilor români de a accesa fonduri europene în agricultură, astfel încât aceştia să devină mai puternici şi mai competitivi pe piaţa românească şi europeană. 

 

Mănânci produse românești, mănânci sănătos! Campanie de încurajare a consumului de produse sănătoase și românești. Iniţiativa a venit ca urmare a a deciziei Federaţiei Ruse de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din UE, inclusiv din România”, conform raportului de activitate.

 

Daniel Buda a avut o activitate intensă și în plenul Parlamentului European: 

 

380 de întrebări parlamentare adresate Comisiei Europene pe teme care privesc problemele cu care se confruntă România: efectele secetei asupra agriculturii, cuantumul scăzut al subvenţiilor pentru fermieri, lipsa sistemelor de irigaţii, scăderea producţiei de grâu, impactul embargoului impus de Federaţia Rusă, formele asociative pentru fermieri, efectele bolii limbii albastre

 

353 luări de cuvânt și declarații în plen pe teme precum: aderarea României la Spaţiul Schengen, negocierile privind Parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii UE- SUA, declarațiile ministrului de externe Sebastian Kurz privind alocațiile acordate copiilor români care trăiesc legal în Austria, încălcarea dreptului de vot al cetăţenilor din diaspora la alegerile prezidenţiale, problema absorbţiei fondurilor europene. 

 

11 propuneri de rezoluție pe teme privind: demararea cu întârziere a politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, măsurile de combatere a terorismului, tragediile care au implicat nave cu migranți în Marea Mediterană, lista de probleme adoptate de Comitetul Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile persoanelor cu handicap în legătură cu raportul inițial al Uniunii Europene.

 

Citiți AICI tot raportul de activitate

Comentarii Facebook