Daniel Buda, semnal de alarmă în privința atragerii de fonduri europene: Sunt idioți bătuți în cap la ministere

 

Europarlamentarul clujean Daniel Buda i-a atacat dur pe cei de la Ministerul Fondurilor Europene, spunând că nu simplifică ghidurile de atragere a fondurilor și condamnă la sărăcie multe comunități locale. 

 

Sunt idioți bătuți în cap la ministere, care nu fac nimic! Păi măi tâmpitule din minister, nu vezi că ai localități sub 2000 de locuitori, care nu pot lua bani europeni. Stau și beau cafea toti idioții din minister și nu fac nimic”, a spus, extrem de dur, europarlamentarul Daniel Buda.

 

Acesta a precizat că s-a săturat ca la Bruxelles România să fie în permanență pe ultimul loc în pivința atragerii de fonduri europene. ”De câte ori se discută suntem arătați cu degetul în privința atragerii de fonduri europene. Nu se poate ca cei de la Bruxelles să ceară câteva condiții și la București să mai fie puse 20.

 

Spre exemplu, în calitate de membru în Comisia pentru dezvoltare regională, am cerut să fie simplificat ghidul de atragere de investiții pe măsura privind investiții în comunitările mici, în drumuri, apă și canalizare. Este inadmisibil ca aceste ghiduri să fie făcute și menținute creând inechități între comunitățile din Transilvania și restul țării. Localitățile cu sub 2000 de locuitori nu au posibilitatea de a depune cereri de finanțare. Este o condiție că trebuie să fie mai mult de 2.000 de locuitori, iar care care au sub nu pot face mai mult de 45 de puncte, iar necesarul este de minim 60 de puncte. Se cere să ai cale ferată, să ai investiții private pe fonduri europene, dar dacă este comunitatea mică de unde să le aibă. Aceste condiții sunt impuse de la București, iar eu tot cer să fie mult reduse, pentru că în Transilvania avem multe comunități mici care nu au șanse la fonduri europene”, a mai spus Daniel Buda.

 

Europarlamentarul îi cere Ministrului Fondurilor Europene să ia măsuri urgente pentru a simplifica ghidurile, în caz contrar urmând să îi solicite demisia.

 

Daniel Buda a mai atras atenția că UE are alocate fonduri uriașe, 300 de miliarde de euro, pentru proiectele europene, iar România nu are depus niciun proiect aprobat. ”Sunt numai 2 -3 țări din Uniunea Europeană, care sunt în această situație”, a încheiat acesta.

Comentarii Facebook