Daniel Buda ii cere lui Ponta sa continue lucrarile la Autostrada Transilvania


Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, ii cere premierului desemnat, Victor Ponta, sa nu isi intoarca privirea de la Autostrada Transilvania.

"Imi exprim ingrijorarea fata de modul discretionar de elaborare a programului de guvernare de catre premierul desemnat, Victor Ponta, in ceea ce priveste dezvoltarea Infrastructurii Rutiere din regiunea de Nord-Vest, unde am constatat, cu stupoare, faptul ca Autostrada Transilvania nu reprezinta o prioritate pentru noul Guvern, judetul Cluj fiind ignorat cu desavarsire la capitolul continuarea marilor proiecte de investitii rutiere.

Politica practicata inca din perioada 2000-2004 este reinventata acum, iar judetul Cluj este plasat, iarasi, datorita guvernantilor USL, in coada listei. Este inadmisibil ca Autostrada Transilvania sa nu reprezinte o prioritate nationala, avand in vedere faptul ca, pe harta europeana a guvernelor conduse de Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu, judetul Cluj a fost prezentat ca un important punct strategic de legatura cu Europa", a spus Buda.

Presedintele PDL Cluj a mai spus ca "modernizarea infrastructurii rutiere nu este un moft al politicienilor sau al celor care, vremelnic, ocupa anumite pozitii decidente ci, din contra, un angajament si o responsabilitate asumata in fata partenerilor europeni si in fata cetatenilor din Ardeal. Blocarea proiectului Autostrazii Transilvania si a altor proiecte de dezvoltare si modernizare a judetul Cluj, de catre Victor Ponta, nu reprezinta decat sfidarea ardelenilor si, in egala masura, tratarea cu indiferenta si superficialitate a tot ceea ce inseamna regiunea Transilvania, ceea ce conduce la pierderi economice substantiale reprezentate in principal prin reducerea locurilor de munca".

Daniel Buda se teme ca judetul Cluj va fi izolat de guvernarea USL. "Strategia de izolare a judetului Cluj este binecunoscuta si practicata de cei de la USL, dar am ferma convingere ca ardelenii nu au uitat faptul ca, datorita eforturilor Guvernului condus de Emil Boc, lucrarile la infrastructura rutiera din Cluj au fost realizate si tot Guvernul Boc a fost primul Guvern dupa 1989 care a facut posibil ca de la 5 km de autostrada sa fie dati in folosinta, astazi, 52 de km din Autostrada Transilvania, la care se adauga centurile de Ocolire ale Municipiului Cluj-Napoca. insa, din pacate, nici unul dintre fostii premieri, domnii Tariceanu si Nastase, respectiv premierul desemnat Ponta, nu au avut capacitatea de a intelege nevoile si necesitatile Transilvaniei si cu atat mai putin ceea ce inseamna dezvoltarea infrastructurii din aceasta regiune, adoptand adesea o politica discretionara, de izolare a judetului Cluj", a mai adaugat Daniel Buda.

Comentarii Facebook