Daniel Buda cere abrogarea OUG care modifică Legile Justiției. Vor să pună mâna pe DNA și Parchetul general


Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, cere Coaliției PSD-ALDE să abroge de urgență ordonanța care a modificat Legile Justiției. Buda susține că România riscă activarea articolului 7 și tratatul de funcționare al Uniunii Europene și să piardă fonduri europene de miliarde de euro. 

Îi solicit public domnului Liviu Dragnea, doamnei Viorica Dăncilă, domnului Tudorel Toader și domnului Tăriceanu ca de îndată să adopte în coaliția PSD-ALDE abrogarea și anularea Ordonanței de Urgență care reglementează sistemul judiciar, și anume cea care a scos în stradă sute de magistrați din întreaga țară. Ca urmare a faptului că această ordionanță de modificare a Legilor Justiției a stârnit îngrijorări serioase la nivelul instituțiilor europene. Dacă nu va fi abrogată, această ordonanță va face ca României să i se aplice activarea articolului 7 din tratatul de funcționare al Uniunii Europene, iar acest lucru va avea consecințe grave. 

României i se va suspenda dreptul de vot în Consiliu. Pasul următor este de a se tăia fondurile europene, care vor veni către România sau care ar trebui să vină. Vreau să le atrag atenția la modul serios că România, chiar dacă nu este acolo unde ar trebui să fie în atragerea fondurilor europene, va avea de suferit. Această suspendare a fonduriolor de la Comisia Europeană către România ar pune în dificultate majoră derularea proiectelor pe care le avem azi pe fonduri europene, dar mai mult ar pune în pericol viața fermierilor, pentru că aici discutăm și de fondurile europene care vin pentru fermieri.

Este inadmisibil ca această ordonanță de urgență să nu fi avut la bază o consultare reală cu Consiliul Superior al Magistraturii și cu toate asociațiile profesionale din România, pentru ca rezultatul acestor consultări să poată fi transpus în acte normative, care să reglementeze activitatea justiției”, a spus Daniel Buda, la Cluj-Napoca.

Președintele PNL Cluj susține că PSD și ALDE vizează să pună mâna pe instituțiile de anchetă ale României, DNA și Parchetul General. 

Să nu creadă cineva că nu se știe faptul că, prin acastă ordonanță, se încearcă subordonarea principalelor instituții ale statului din domeniul Justiției, a Parchetului Genertal și a DNA. Știm că în aprilie expiră mandatul lui Augustin Lazăr, procurorul general al României, și a șefului de la DNA. 

Această ordonanță își propune să facă cadru așa zis legal pentru a-și impune oamenii în aceste instituții ale statului. Dacă nu vor da o ordonanță de abrogare a acestui act normativ adoptat, România are șanse tot mai mari de activare a articolului 7, prin care România va avea de suferit.

Este inadmisibil ca tu să trimiți Ordonanța spre consultare la Consiliul Superior al Magistraturii la ora 16:50 și a doua zi să o dai ca și când s-a făcut consultare”, a încheiat președintele PNL Cluj, Daniel Buda.  

Comentarii Facebook