Dâncu critică privatizarea Oltchim și dă vina pe ”imensa prostie generală din satul cu miniştri”

 

Politicianul PSD, Vasile Dâncu, critică dur modul în care s-a făcut privatizarea combinatului Oltchim, într-o postare pe blog. 

 

Dâncu susține că situația în care s-a ajuns nu ar fi fost posibilă fără ”imensa prostie generală din satul cu miniștri, fără mass media care și-au pierdut orice facultate critică și fără căutarea unei audiențe cu orice preț”.

 

După ce vede că se întoarce cu success electoral de la locale și după luna de pușcărie, își schimbă cravatele și costumul și se gândește să devină investitor. (...) În satul cu miniștri, Dan Diaconescu are deja experiență solidă, a făcute multe târguri cu politicienii, simte că băieții vor să facă ceva șmecherie și atunci se bagă și el în vorbă, pentru că e convins că cineva urmează să ia Oltchimul, tot pe nimic, așa că ar putea câștiga și el ceva din asta. Măcar ceva capital electoral, dacă nu ceva bani”, a precizat Dâncu.

 

El crede că actualul guvern vrea să îl scoată țap ispășitor pe Diaconescu pentru eşecul privatizării Oltchim.

 

Probabil că și cei din satul cu miniștri se gândesc la o șmecherie, văzându-l pe Dan Diaconescu că își bagă nasul în ciorba lor. Nu este ușor de subtilizat Oltchimul, fiind vorba de mii de locuri de muncă care înseamnă voturi multe și dominația într-o întreagă regiune. Trebuie găsit unul care să fie vinovat pentru asta, care să poată plăti electoral. Așa că le convine Dan Diaconescu, care va câștiga ceva la alegeri, puțin speră ei, dar după aia, mamutul poate fi lichidat, iar prada împărțită între grupurile de interese”, a mai spus sociologul.

 

Vasile Dâncu mai crede că Dan Diaconescu nu va plăti suma ofertată pentru că nu o are, dar va încerca o companie de victimizare pentru a crește în sondaje. ”Dacă lui Diaconescu îi reușește foarte bine scandalul, pe fondul dezamăgirii față de privatizările falimentare din ultimii 20 de ani, iar oamenii chiar încep să creadă că el ar fi fost o soluție? Dacă procentul lui de la alegerile din toamnă trece de 20 la sută?”, se întreabă Vasile Dâncu.

Comentarii Facebook