Vineri 27 Ianuarie

Dan Tarcea: Prețul biletelor de autobuz din Cluj-Napoca s-ar putea să fie afectat de scumpirea combustibilului și a curentului


Există o probabilitate destul de mare ca prețurile biletelor la autobuzele Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca să se scumpească, având în vedere scumpirea carburantului și a energiei electrice, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca,  Dan Tarcea, dar că încă nu se poate discuta cu certitudine despre acest subiect.

Scumpirile din ultima perioadă la energia electrică, dar și la combustibil și gaze naturale, s-ar putea resimți în prețul plătit de clujeni pe bunuri și servicii. Astfel că, și prețul biletelor de călătorie cu transportul în comun, ar putea crește, însă, potrivit viceprimarului, încă nu se poate discuta concret despre o asemenea scumpire.

Municipalitatea va așepta să vadă impactul scumpirilor în calculele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, dar și o stabilizare a prețurilor înainte de a lua o decizie cu privire la prețul biletelor plătite de clujeni, a mai arătat viceprimarul Clujului.

A crescut mai mult prețul la energia electrică decât la carburant, de la 250 de lei, 270 de lei pe megawatt, la 1.200 de lei. Există această posibilitate (de creștere a prețului biletelor de cătăorie – n.red.), dar nu am luat încă în discuție acest aspect. O să vedem în momentul în care Compania de Transport Public o să își facă socotelile. Astăzi este prematur să dicutăm de asemenea subiect, pentru că nu luăm decizii speculative. Nu putem accepta să vine cu o calculație de 10 lei litrul de combustibil, când el a mers în recul. Pot să fie anumite vârfuri, dar haideți să vedem când se stabilizează și luăm deciziile după”, declară Dan Tarcea.


Comentarii Facebook