Duminica 4 Decembrie

Primarul din Apahida, Grigore Fati: Găzduim ucraineni, dar parcă am uitat de săracii noștri


Primarul din Apahida, Grigore Fati, a găzduit 30 de refugiați din Ucraina, dar spune că nu trebuie să uităm de românii noștri care se descurcă greu. 

În comună la noi, avem în jur de 30 de refugiați în acest moment. Din aceștia, 7 sunt cazați în spațiile oferite de primărie. Acestea sunt la Câmpenești, unde avem 3 garsoniere cu baie și bucătărie plus două camere la parter. Am mai pregătit și un spațiu comun de vreo 10 persoane. Avem capacitate de cazare și mai mare. Ceilalți sunt cazați la cetățeni din comună.

Până acum, două familii și-au manifestat dorința de a rămâne pe termen mai îndelungat. În rest, fluctuează foarte mult numărul refugiaților. Sperăm să se oprească cumva conflictul și să înceteze și acest exod al ucrainenilor, pentru că de două săptămâni se vorbește numai de asta.

Este normal pentru că trebuie să-i sprijinim și să fim alături de ei, sunt solidar cu aceștia, dar parcă am uitat toți de pensionarii care nu-și mai pot plăti gazul, alimentele, medicamentele ș.a.m.d.. Am uitat de necăjiții noștri”, a declarat primarul la emisiunea online ZIUA LIVE.

Comentarii Facebook