Dan Tarcea: Calea Moților trece la patru benzi. La Platinia apare o piațetă de unde se va merge în Grigorescu


Viceprimarul Dan Tarcea a discutat cu reporterul Știri de Cluj despre unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din municipiu și anume cel privind modernizarea ”Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - strada Oțetului - strada Mărginașă”.

Acesta a vorbit despre exproprierile care vor fi realizate pentru a se putea construi 4 benzi de circulație la intrare pe Calea Moților dinspre Mănăștur.

În primul rând aș vrea să spun că la intrare pe Calea Moților dinspre Mănăștur, astăzi nu sunt întrunite condițiile pentru a se putea face patru benzi de circulație, două trotuare plus piste pentru biciclete, astfel încât să putem interconecta cartierul Mănăștur de zona Centrală și de celelalte cartiere pentru piste de biciclete. Aceasta este prima condiție și va trebui să facem câteva exproprieri pe partea dreaptă a străzii Caii Mănăștur, imediat după hotelul Pami. Acolo sunt trei sau patru proprietăți care vor fi expropriate nu în totalitate, ci doar parțial astfel încât să putem lărgi trotuarele”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Strada Mărginașă, aflată vis-a-vis de Platinia va căpăta o altă față. ”După aceea discutăm de lărgirea străzii Mărginașă, care este o stradă extrem de îngustă în acest moment, va avea o lățime de 9,7 metri astfel încât să putem asigura trei benzi de circulație, două pe ieșire de pe strada Mărginașă și una pe intrare pe strada Mărginașă și trotuarele aferente”, a mai completat viceprimarul Clujului.

Totodată, Dan Tarcea a mai explicat că la Platinia va apărea o rută alternativă pentru a ajunge în Grigorescu. 

De asemenea, în zona Platinia va fi făcută o piațetă de aproximativ 6000 de metri pătrați și va fi făcută străpungerea de pe strada Uzinei Electrice, astfel încât cei care vor dori să vină din cartierul Zorilor sau din cartierul Mănăștur să meargă în Grigorescu să mai aibă încă o alternativă pe unde să meargă și astfel trebuie să se descongestioneze și strada George Coșbuc. Practic se va descongestiona și Piața Lucian Blaga pentru că nu vei mai fi nevoit să ajungi în Grigorescu prin Lucian Blaga din cartierul Zorilor”, a declarat acesta

Viceprimarul a mai vorbit și despre faptul că toată zona ce intră în acest proiect va fi prevăzută cu piste de biciclete, solicitate de clujeni. 

De asemenea, va mai fi făcut încă un podeț peste Canalul Morii, astfel încât să poată să fie făcută această legătură și cu toate pistele de bicicletă din Mănăștur, astfel se vor interconecta cu cele care merg în zona Parcului Central continuând pe strada Moților și într-un final să fie interconectate cu pistele de bicicletă din zona Centrală”, a completat Dan Tarcea

Pentru acest proiect de infrastructură se lucrează de aproape 3 ani, iar modificările făcute vor fi de o mai mare amploare decât pe strada Bună Ziua. 

Valoarea exproprierilor se ridică la peste 9 milioane de lei. După ce va fi declanșată această procedură de expropriere, va urma realizarea PUZ-ului. Deci cam în maxim o lună, PUZ-ul va trebui pus în dezbatere publică, să fie aprobat PUZ-ul, după care vom putea să facem licitația de proiectare și execuție. Acesta este proiectul pe care îl punem la dispoziție. Este o muncă de peste doi ani și jumătate de studii intense și analize, astfel încât am găsit cea mai bună soluție de descongestionare a traficului și am găsit cea mai bună soluție care să satisfacă nevoile pe care le avem în acest moment în zona respectivă și este un proiect mai mare decât cel de pe strada Bună Ziua”, a încheiat Dan Tarcea.

Exproprierile pentru acest proiect vor fi supuse dezbaterii Consiliului Local în ședința de marți, 22 decembrie.

Cătălin Stroia

Comentarii Facebook