Dan Barna susține că USR nu va intra în guvernul de tranziție. Ludovic Orban poate fi premier


Dan Barna a declarat că USR va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dîăncilă, dar nu va participa la guvernare.

După 3 ani de abuzuri, în sfârșit se întâmplă ce trebuia să se întâmple de mai mult timp. Vedem că această majoritate e în descompunere. ALDE încearcă în disperare de cauză să salveze ce se mai poate salva. (...) Dacă doamna Dăncilă va veni în fața parlamentului să solicite un vot de încredere probabil că vom vota împotrivă. PSD nu mai are legimitatea să guverneze în România, e mesajul pe care îl dăm de trei ani”, a spus Dan Barna, președintele USR, la Digi24.

Legat de alegerile anticipate, Dan Barna a declarat că acestea ”nu sunt imposibile dacă intrăm într-o logică de responsabilitate politică”. ”După ce s-a întâmplat în România e nevoie de alegeri anticipate. Ele ar putea fi organizate odată cu localele”, precizează liderul USR.

USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. (...) Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru”, spune Dan Barna.

Legat de cine ar trebui să fie guvernarea de tranziție, Barna a spus: ”Domnul Ludovic Orban își dorește să fie premier, poate fi una dintre opțiuni. Pot fi alte opțiuni, în funcție de decizia pe care o va avea președintele. Până la urmă și președintele trebuie să aibă un rol important în nominalizarea premierului”. 

Comentarii Facebook