Dacian Cioloş, desemnat candidatul PNL pentru postul de premier după alegerile parlamentare

 

Premierul Dacian Cioloş a fost desemnat luni, de Biroul Politic Naţional al PNL, candidat al partidului pentru postul de premier după alegerile parlamentare. 

 

Discuţia pe care am avut-o cu primul ministru astăzi a vizat două direcţii. Una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare al PNL şi Platforma România 100 şi a doua discuţie a fost solicitarea PNL, pe care o veţi vedea concretizată astăzi în BPN şi supusă votului, de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor. Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei care îşi vor exercita votul. Evident, procedura este conform statutului nefinalizată astăzi pentru că un Consiliul Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN”, a declarat Alina Gorghiu.

 

Trebuie să fac nişte precizări pe care şi eu şi domnul prim-ministru le-am făcut de fiecare dată: nu se înscrie în niciun partid politic. Domnia sa a decis să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, da, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem de acord că are obligaţia să îşi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului său de prim-ministru aşa cum şi-a asumat la începutul acestui mandat”, a mai spus Alin Gorghiu. 

 

Președintele PNL a spus că premierul și-a dat acordul. 

Comentarii Facebook