Dacian Cioloș a depus lista miniștrilor: Programul nostru poate să pară dur, dar e nevoie de măsuri excepționale


Dacian Cioloș, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a depus lista de miniștri pentru viitorul Guvern.

Am depus o listă de miniștri pentru un Guvern monocolor ancorat în actuala structură. Avem nevoie de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice și să își asume provocările politice care urmează. Nu ne permitem să mai pierdem nicio secundă, avem nevoie de un Executiv capabil să-și asume deciziile”, a spus Cioloș, luni, după depunerea listei.

Un program dur, dar necesar

Premierul a menționat că deși poate programul propus de USR PLUS poate părea dur, este necesar pentru că „e nevoie de măsuri excepționale”.

De asemenea, Cioloș spune că nu este timpul pentru jocuri politice și parlamentarii cu gândul la oameni, în pragul crizei energetice.

Deja e prea târziu și vedem că mor zilnic sute de oameni și trebuie să ne pregătim de criza energetică ce poate să lovească oamenii. Noi am acționat cu bună credință, onestitate de la început, fără să facem jocuri politice sau să încercăm speculații de moment. Îi asigur pe colegii din Parlament că vom acționa în continuare cu onestitate, nu vrem să acționăm doar de dragul disputei politice. Sper că fiecare dintre ei să se gândească de două ori când vor vota dacă vor trece sau nu Guvernul. Nu e momentul de jocuri politice. Decizia noastră e cea care avantajează pe toată lumea și politic și economic”, a mai spus Cioloș.

„Suntem gata să tranșăm situația”

Ceea ce facem noi astăzi e un semn suficient de responsabilitate pe care USR și-o asumă. Am venit cu propuneri pragmatice, fără să forțăm mândria unor sau altora, dar avem nevoie de aceeași atitudine și din partea partenerilor.

Vrem să aplicăm certificatul verde pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populația, e vorba de sănătatea oamenilor. Nu ne oprim la a face această propunere, e nevoie și de o accelerare a vaccinării și un acces mai mare la centrele de testare și testele să fie mai accesibile pentru cei care au nevoie.. Nu cred că ați văzut vaccinare obligatorie nicăieri (în proiectul USR, n.red.).

Suntem conștienți că dacă acest guvern va trece va fi fragil, dar asta nu înseamnă să nu facem propuneri. Măsurile pe care le-am propus sunt cele pe care le-am propus și discutat la sfârșitul anului trecut și cu partenerii noștri de coaliție, nu e nicio surpriză.

Vom lua măsurile care țin de guvern și sunt mult măsuri care pot fi făcute prin decizia guvernului. Tot ce ține de transparență, de cheltuirea banului public, de claritate în felul în care funcționează administrația publică, sunt multe care pot fi făcute direct de guvern.


Comentarii Facebook