Cum va arata Podul Garibaldi? Îl preferați cu ARCADE sau SIMPLU? - VIDEO

 

Podul Garibaldi va fi refăcut de municipalitate la ”pachet” cu podul Traian, ambele având nevoie urgentă de consolidări.

 

Propunerea unor arhitecți din Iași prezintă un pod cu un design superb, având o zonă de promenadă, dar și arcade care să îi confere o imagine modernă. 

 

Arhitecții prezintă în clipul lor două variante ale podului, una simplă și una cu aceste arcade, care nu ar fi pe gustul specialiștilor din Cluj. Primarul Emil Boc ar fi optat pentru a doua variantă, mai modernă, dar arhitecții din Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca i-au cerut scoaterea arcadelor. 

 

 

 

Foto: Cele două variante ale podului, cu arcade și fără

 

Arhitectul Șerban Țigănaș, membru al Comisiei de Urbanism Cluj, a spus în luna mai că un pod cu arcade nu se încadrează în ansamblul Sălii Polivalente și a stadionului Cluj Arena și că ar îngreuna zona. Țigănaș a spus, în plus, că proiectul arhitecților care au ”desenat” podul Garibaldi nu este ”sincer”.

 

Era o contradicţie între formele mari din zonă, stadionul Cluj Arena şi Sala Polivalentă, şi podul Garibaldi, care e un acaret funcţional, să spun aşa, şi care trebuie să lege malurile. Apoi, un pod este frumos când are o structura de rezistenţă SINCER exprimată. Aici nu era cazul, structura era de alt tip, fiind doar o mască”, a declarat Ţigănaş.

 

Întrebat ce a vrut să spun prin termenul ”sincer exprimată”, Șerban Țigănaș a explicat că este vorba de o exprimare specifică arhitecților. 



Comentarii Facebook