Cum arată noile stații de autobuz din Cluj-Napoca și de când se va circula cu biletele valabile o ORĂ - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a declarat că sistemul de ticketing din Cluj-Napoca, prin care călătorii vor putea opta de la bilete cu valabilitate de o oră, două ore, o zi, o săptămână sau o lună, va fi operațional din 1 octombrie 2014.

 

Acest proiect urmărește modernizarea a 87 de stații de transport în comun. Vor fi amenajate 94 de copertine. Asta înseamnă că stațiile vor fi dotate cu echipament modern, cu băncuțe, panouri publicitare, coșuri de gunoi, stație acoperită și nu vom mai avea stații care să nu corespundă standardelor decente.

 

Proiectul presupune montarea a 61 de automate de eliberare a legitimațiilor de călătorie în stații. Nu fiecare stație va avea automat, doar în 61 vor fi montate automate de eliberare a călătoriilor și a biletelor, inclusiv după ora 21.00, când acum nu pot fi cumpărate bulete.

 

Vor fi încă 7 automate de eliberare a legitimațiilor de călătorie în sediile primăriilor de cartier. Oamenii își vor putea cumpăra abonamente sau bilet. Pe lângă aceasta, în stații vor fi montate 136 de validatoare. Când te urci în mașină ai validator prin care confirmi că te-ai urcat. Vor fi 317 de validatoare dual și în mașini pentru a valida biletele.

 

Acest proiect va fi gata în 1 octombrie 2014. Azi stadiul fizic este gata în proporție de 12%, dar foarte multe componente sunt deja în stare avansată, fiind cumpărate validatoarelor a stațiilor și a echipamentelor tehnice”, a spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook