Miercuri 29 Noiembrie

Autobuzele electrice pe bani elvețieni vor fi cumpărate numai în 2014

 

Autobuzele electrice din bani elvețieni nu au fost cumpărate în 2013, așa cum s-a anunțat la finele anului trecut. Primarul Emil Boc a spus acum că vor fi achiziționate numai în 2014.

 

La anul mai avem proiectul de cumpărare de autobuze pe banii din fondurile elvețiene și evident continuarea achiziționării de troleibuze, după ce în acest an am achiziționat 10 troleibuze noi”, a spus Emil Boc.

 

La finele anului trecut, directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, anunța că regia va achiziționa în 2013 autobuze electrice, ecologice, din fonduri oferite de guvernul elvetian.

 

Noi suntem parte dintr-un parteneriat româno-elveţian, în care Clujul va beneficia în premieră naţională de cinci autobuze electrice şi credem noi că acest proiect se va finaliza până la sfârşitul anului 2013. La nivel mondial, la nivel european în special, se fac puternice progrese tehnice în ce priveşte reducerea gradului de poluare şi binenţeles înlocuirea transportului cu combustibilului clasic motorina, pe care o cunoaştem, cu transport electric”, a declarat Liviu Neag.

 

Stațiile de autobuz din oraș ar putea fi dotate cu panouri solare.

 

Municipalitatea și-a depus candidatura în 2012 în programul de îmbunătățire a mediului înconjurator, finanțat în proporție de 85% de Elveția, și care are valoarea de 37 de milioane de franci elvetieni. Primariile partenere în proiect trebuie să depună o co-finanțare de 15 la suta.

 

Fondurile vor fi directionate către investiții în reabilitarea termică a unor clădiri din patrimoniul municipiului, școli și grădinițe, dar și pentru modernizarea centrarelor termice, în parteneriat cu Regia Autonomă de Termoficare. În plus, din acest bani mai pot fi reabilitate stațiile de transport în comun și dotarea lor cu instalații de iluminat bazate pe panouri solare și pentru achizitionarea unor autobuze ecologice.

 

Clujului îi va reveni suma de 9 milioane de franci elvetieni, adică 7,4 milioane de euro.

 

Cum arată noile stații de autobuz din Cluj-Napoca și de când se va circula cu biletele valabile o ORĂ - VIDEO

Comentarii Facebook