Cum a ratat Clujul realizarea Bulevardului Teodor Mihali, din cauza clădirii de ”neam prost” cu balcoane pe trotuar - FOTO


Clujul putea să aibă un bulevard pe strada Teodor Mihali, dar Primăria Cluj-Napoca a dat autorizații pentru construirea unui bloc monstru, cu balcoane peste trotuar și fără retrageri de la drum.

Pe scurt, această stradă are un potențial imens datorită rolului ei în a lega Mărăști de viitorul cartier Sopor, precum și datorită centrelor publice de interes: Iulius Mall, Universități, cămine, intrarea în Parcul Est. Imaginați-vă câți clujeni s-ar plimba pe o stradă ce duce spre asemenea obiective și ce potențial are un front stradal cu o asemenea atractivitate. Cluj-Napoca nu mai poate fi un oraș reactiv, ci trebuie să fie unul proactiv, în care deciziile să fie gândite pentru viitor și să nu nască probleme noi, spun cei de la USR PLUS Cluj. 

Pentru ca acest potențial să poată fi valorificat e nevoie de o lățime de minim 28 de metri lățime, iar prin autorizația emisă de Primăria Cluj-Napoca în 2018 la nr.  45-51, profilul străzii s-a îngustat la 18 metri. Practic, strada e gâtuită și condamnată să nu se dezvolte, deși alți dezvoltatori de pe această stradă au înțeles importanța păstrării spațiului liber la stradă. 

Dacă ne uităm pe argumentele juridice ale documentului, veți vedea că sunt motive temeinice pentru ca Primăria să nu emită această autorizație pentru că nu a fost realizat nici un PUD, nici un PUZ pe această parcelă pe care se construiesc două clădiri. 

Anterior, a fost sesizat Serviciul de Control Urbanism din cadrul Poliției Locale, însă nu au constatat nereguli: verificările lor s-au oprit la a constata că există o autorizație”, susțin consilierii locali USR PLUS. 

Aceștia mai afirmcă că ”în dezvoltarea orașului nu trebuie să ajungem să facem sesizări. Trebuie să avem funcționari capabili să aplice legea. Un oraș de nivelul Clujului nu-și permite asemenea greșeli, și nici mușamalizarea lor”.

unnamed (12).jpg


727ec8522d51f5a524837e763492c74d.jpg

Noul bloc, este lipit, dar lipit, de o casă. În plus, peretele blocului se află pe limita trotuarului, astfel încât apa de pe bloc cade direct pe trotuar, deci în capul oamenilor care circulă pe drumul pietonal.

În cazul unui bloc construit în urmă cu aproximativ zece ani, aflat în imediata apropiere a noului imobil, se poate vedea că între acesta și trotuarul public este o distanță de cinci metri. În cazul blocului construit, acum această distanță nu există.

Mai mult, lângă noul bloc care se construiește, există o casă, care a fost construită acum câțiva ani. Ei bine, noua construcție se ridică falnic spre cer, fix lângă această casă. Distanțe, în sensul regulamentului de urbanism a județului Cluj și a Codului Civil, nu există.

Bloc absolut nesimțit pe Teodor Mihali, într-o zonă în care nu poți respira - FOTO

Comentarii Facebook