Luni 3 Octombrie

Cum arată Parcul Zorilor / Observator - VIDEO


Parcul Zorilor - Parcul de pe strada Observatorului, din cartierul Zorilor, va fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului local în ședința de săptămâna următoare. 

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public. 

Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. 

Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo”, a precizat primarul Emil Boc. 

Fără titlu1.png

Fără titlu2.png

Crearea de noi parcuri și dezvoltarea zonelor verzi în toate cartierele reprezintă doar una din dimensiunile “Clujului Verde”, în care Primăria continuă investițiile. 

Comentarii Facebook